Військові навчання Росії у Чорному морі є психологічним тиском, – Огризко


Проведення Росією великомасштабних військових навчань у районі Чорного моря є проявом психологічного тиску. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко

Росія давно веде психологічну війну проти України, додав він.

“Мова іде про черговий елемнт психологічної вйни, і це черговий спосіб психологічно натиснути і тут не потрібно не звертати уваги, тому що все відбувається у нас, з нашої території і тут не можна не реагувати.”

Українська влада повинна вимагати від Росії виведення її Чорноморського флоту у Севастополі в 2017 році. Це зможе вирішити багато проблем, які стоять на шляху України.

“Тут питання не стоїть про маневри Чорноморського флоту, а про необхідність відплитя з території України у 2017 році. Це питання вирішує одразу купу проблем з якими ми стикаємося. І це означає що договір Харківський має бути денонсовано, для цього є ще достатньо часу, а у 2017 році Чорноморський флот має відправитися у бік Новоросійська, де продовжуються неспроста будівництво морської бази Чорноморського флоту”, – додав Огризко.