Тарас Возняк: Українці мусять з’ясувати для себе – чого ми як громадяни країни насправді хочемо

Українці мусять з’ясувати для себе – чого ми як громадяни країни насправді хочемо. Про це заявив один із координаторів Третьої української республіки Тарас Возняк.

 «Потрібно нарешті домовитись, що ми хочемо зробити з країною Україна. Яке суспільство ми хочемо створити. Яку державу ми хочемо побудувати. Бо весь час «маємо те, що маємо» – і так до безкінечності», – сказав він.

 За словами Возняка, «у цьому процесі мали би брати участь багато людей».

«Проблема дійсно в тому, що й досі ми не знаємо, що хочемо зробити з країною під назвою Україна. Попри те, що кожна партія нібито має свою програму, запевняє, ніби знає що і як треба зробити, аби усі ми були щасливі. Ми їх обираємо – і нічого. Нічого з тих програм принципово чи програмно не виконується. Це відбувається уже 22 роки. При цьому нам навіюють переконання, що суспільство вже начебто брало участь у дискусії, що з ним можуть зробити, а результату немає», – зауважив він.

«У таких умовах мусимо зробити спробу з’ясувати: а чого ж ми як громадяни країни насправді хочемо. В цьому й може полягати наша робота. Дуже сподіваюся, що така постановка проблеми зацікавить багатьох людей. І в результаті вийдемо на те, з чим, можливо, погодиться наш народ», – резюмував Тарас Возняк.

 

Більш вагомого завдання, як припинення війни поміж українцями, сьогодні не існує і саме в цьому бачу головне завдання тієї групи людей, яка погодиться взяти участь у цьому процесі спільного думання. Про це заявив координатор Третьої республіки Тарас Возняк.

«Країну ділять, штучно ділять, а ще й вона сама по недомислію теж бере в цьому участь. Для мене ж, як, сподіваюся, й для багатьох, важливо зберегти Україну цілісною, з усією її різноманітністю й специфікою, а не провокувати громадянську війну. І то не лише в сенсі військового протистояння, а й ідеологічних чи словесних баталій», – наголосив він.

 Т.Возняк зауважив, що «Україна є різною, різною вона і залишиться – важливо, щоб ці різні частини країни розвивалися і поступово зближалися – хоча б у деяких принципових питаннях, як от Незалежність, розвиток, безконфліктність».

 «Нашу різноманітність і з Києва видно не всім, хоча мені вона очевидна. Я готовий сприймати країну такою, як вона є. Не треба нічого вигадувати й видавати за дійсне щось, чого немає», – зауважив Возняк.

 На думку координатора Третьої республіки, право на свою особливість має бути у кожного регіону щодо дуже багатьох питань. «Разом з тим мусять існувати певні цивілізаційні рамки, подібні до тих, які дозволяють, приміром, штатові Мен у Сполучених Штатах Америки, і штатові Техас існувати разом не дивлячись на те, що між ними пролите море крові в американо-американській війні ХІХ століття», – додав Т.Возняк.