Пацкан: Днями буде зареєстровано законопроект «Про свободу мирних зібрань»

Про це після розширеного засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин повідомив його голова, член фракції «УДАР» Валерій Пацкан.

«Цей законопроект має стати для громадян України ефективним інструментом реалізації свого права на мирне зібрання. Пріоритетом для нас було те, щоб цей проект закону відповідав європейським стандартам. У роботі над ним ми враховували думку представників громадських організацій, експертів і правозахисників», – повідомив Валерій Пацкан.

УДАРівець наголосив, що новий закон про свободу мирних зібрань буде гарантувати додатковий захист журналістів під час проведення масових заходів.

Крім того, раніше цього дня, з трибуни сесійної зали голова Комітету заявив: «На сьогоднішній день  існують  реальні проблеми  з дотриманням  права громадян на мирні зібрання. Як свідчать моніторинги правозахисних організацій,  90 відсотків позовів органів влади про заборону  мирних зібрань задовольняються.  Аналіз зазначеного питання  показує , що   визначальні причини  проблем , які виникають   у сфері дотримання  прав громадян на мирні зібрання  в Україні  пов’язані з недостатнім  правовим регулюванням».

Нагадаємо, питання щодо прийняття Закону «Про свободу мирних зібрань» обговорюється в Україні вже не один рік. Зокрема, законопроект про мирні зібрання був ухвалений у першому читанні попереднім складом парламенту і мав бути доопрацьований вже нинішньою Верховною Радою. В той же час, профільний комітет вирішив розробити новий законопроект. Для підготовки такого законопроекту була створена робоча група, до якої увійшли представники Кабміну, Адміністрації  Президента, Мінюсту, МВС, Вищого адміністративного суду, Омбудсмен та  представники  громадських організацій. 

Прес-служба партії «УДАР Віталія Кличка»