SOS! У Рокитному осліпнув районний прокурор!

Ось – відповідь прокурора Рокитнянського району Київської области на звернення ІЦ “Майдан Моніторинг” щодо незаконности нормативного витвору рокитнянських самоврядувальників з питань проведення мирних зібрань:

Рокитне-39-прок-відповідь

Як бачимо, правосвідомий прокурор без тіні сумніву стверджує, що “положення відповідає вимогам Конституції і законів України”. А от, щоб далеко не ходити, перший аркуш рокитнянського “положення про порядок”, про яке і мова:

Рокитне-39-2012-1

Як бачимо, самоврядувальники самовільно визначили строк завчасного повідомлення про проведення мирних зібрань. А от – дослівна цитата з рішення Конституційного Суду України №4-рп від 19.04.01:визначення конкретних строків завчасного сповіщення з урахуванням особливостей форм мирних зібрань, їх масовости, місця, часу проведення тощо є предметом законодавчого регулювання.

Можливо, це для прокурора Рокитнянського району буде одкровенням, але його земляки у селищній раді не є законодавцями (упс). Тож невдовзі ми поговоримо про його цікаве [не]бачення законодавства з прокурорами повище.

Довідково: на сьогодні за цьогорічним зверненням “Майдан Моніторингу” вже у двох десятках населених пунктів України органи прокуратури внесли подання про скасування місцевих “порядків” та “положень” з питань мирних зібрань (у т.ч. – у двох містах Київської области). Далі – буде.

 

Олександр Северин

1 Comment

  1. Ну і ну! Іще така чудасія мені не траплялася, хоча за роки листувань із прокурорами різних мастей та рангів, набачився всякого. Це пряме порушення ст. 39 Конституції України. Основний закон не передбачає 10-денного терміну подачі повідомлення про початок мітингу чи демонстрації. Воно може бути зроблене за 10 днів, за 1 день чи за 1 хвилину до початку протестної акції. Мало того, сповіщення влади про це, може бути усним. Конституція не передбачає таких дрібниць. Вона дозволяє це робити будь-коли і будь де.

Comments are closed.