Німеччина закликала Росію не заважати Україні зробити свій вибір

Dt.ua

53266Німеччина вважає, що партнери України не повинні впливати на вибір країни щодо подальшого напряму розвитку, і закликає Росію не стояти на шляху до євроінтеграції.

Уряд Німеччини закликав партнерів України поважати її право на тісні взаємини з Європейським союзом і сподівається на якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомила речник федерального уряду, коментуючи “торгівельну війну” між Україною і Росією.

“Україна повинна мати можливість розвивати тісні,зокрема, й економічні стосунки й з Росією, і з ЄС. Це повинні визнати і партнери України”, – зазначила речник.

Уряд Німеччини заявив, що підтримує подальше зближення України та ЄС і сподівається на підписання угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року. Однак для цього Україні необхідно виконати ряд умов, сформульованих раніше ЄС.

Серед яких найважливішими критеріями ЄС Берлін вважає узгодження виборчого законодавства з європейськими стандартами, реалізацію порядку денного асоціації, а також припинення практики вибіркового правосуддя. До того ж одним з основних недоліків України в Німеччині назвали арешт колишнього прем’єр-міністра Тимошенко.

В уряді Німеччини підкреслили незмінність своєї позиції щодо умов підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, перш за все, йдеться про звільнення Тимошенко.

Нагадаємо: 20 серпня Федеральна митна служба повідомила Міністерство доходів і зборів про повернення до штатного розмитнення українських товарів. Раніше, з 14 серпня, Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт на невизначений час.

Проте 21 серпня стало відомо, що Білгородська митниця продовжує працювати в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів.

Раніше повідомлено про те, що в у разі підписання Києвом угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з Україною.