Обама скасував зустріч із Путіним через Сноудена

putin-obama-zustrich_reutersПрезидент США Барак Обама скасував двосторонню зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним у межах саміту “G20” у Росії.

Таке рішення, за інформацією видання, політик прийняв через те, що Путін надав політичний притулок шпигунові зі світовою славою Едварду Сноуденові.

“У середу американська влада планує проінформувати Росію про рішення президента. Особистої бесіди Путіна та Обами не заплановано. Рішення пов’язано не тільки зі ситуацією зі Сноуденом, але і з іншими питаннями, щодо яких російська позиція викликає невдоволення у США. Зокрема, йдеться про проблему прав людини”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, Сноуден отримав тимчасовий притулок у РФ на рік. Отримавши міграційні документи, він покинув транзитну зону “Шереметьєво”.

На початку червня Едвард Сноуден розкрив секретну інформацію про стеження спецслужб США. За його словами, агенти збирають персональні дані людей звідусіль: прослуховують телефони, читають пошту. За такий учинок на батьківщині йому загрожує щонайменше 30 років ув’язнення.

ТВі