У Нью-Делі індійська поліція застосувала сльозогінний газ до учасників мітингу протесту проти м’якого вироку ґвалтівнику

Індія

Поліція намагається зупинити прихильників головної опозиційної партії Індії «Бхаратія джаната парті», які йдуть до резиденції Соні Ганді — голови правлячої партії «Індійський національний конгрес» під час акції протесту

 

Поліцейські застосували сльозогінний газ та водомети для розгону тисяч демонстрантів, які протестували проти рішення суду у справі про самий сумнозвісний випадок зґвалтування в країні.

Нові протести спалахнули після того, як суд у справах неповнолітніх виніс вирок одному з шести зловмисників, що в грудні 2012 року зґвалтували 23-річну студентку, яка пізніше померла у лікарні.

Підсудного, якому на той час було 17, було засуджено до трьох років за ґратами у виправній установі.

Його та п’ятеро інших чоловіків звинувачують у побитті та зґвалтуванні у салоні автобуса 23-річної студентки, що їхала у цьому автобусі. Жертва пізніше померла від внутрішніх ушкоджень. Страхітливі характер злочину шокував індійців і викликав масові протести по всій цій південноазіатській країні.

Сім’я жертви і протестувальники кажуть, що він заслуговує на більш суворе покарання. Родичі жертви закликали судити підлітка як дорослого, разом з п’ятьма іншими чоловіками, що після нападу теж були заарештовані і віддані під суд.

«Він здійснив найжахливіший злочин, і навіть якщо він є неповнолітнім, він не має вже через 3 роки гуляти на свободі», — заявив батько жертви на початку серпня.

П’ятьом дорослим чоловікам і неповнолітньому хлопцеві були пред’явлені звинувачення у вбивстві, зґвалтуванні, викраданні, грабежі та змові. Тим часом, один з дорослих у березні помер у в’язниці, за припущенням — покінчив з собою.

Чотирьом дорослим загрожує максимальним покаранням — смертна кара.

За даними Національного бюро злочинності у цій, другій найбільш густонаселеній країні в світі, кожні 20 хвилин піддається зґвалтуванню одна жінка.

 

Переклад: Людмила Острякова

Оригінал публікації:

http://www.presstv.ir/detail/2013/08/31/321454/antirape-rally-turns-violent-in-india/

 

Примітка перекладача. Докладніше про цей випадок див:

http://ru.wikipedia.org/wiki/Дело_о_групповом_изнасиловании_в_Дели_(2012)