Офіційно: Столична прокуратура проводить слідчі дії за фактом сутички біля Київради

indexМатеріали кримінальних проваджень, розпочатих за фактом подій, що мали місце 19 серпня поточного року біля Київради, з прокуратури Шевченківського району скеровані для проведення подальших слідчих дій до прокуратури міста Києва.

У рамках розслідування вже допитано близько 100 осіб, призначено судово-медичні експертизи, вилучено документи та записи з камер відеоспостереження. Крім того, отримано та вивчаються відеоматеріали, надані представниками засобів масової інформації, тощо.

Як повідомлялося, 19.08.2013 за зверненнями народних депутатів про протиправні дії правоохоронців під час сутичок біля Київради було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365  КК України – перевищення службових повноважень.

Крім того, згодом 2.09.2013 до прокуратури у зв’язку з вказаними подіями звернулися ще декілька народних обранців. Відомості, викладені у їх колективній заяві, було також внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК України.

В ході розслідування вищезазначеного кримінального провадження  та з метою всебічного дослідження обставин, викладених у зверненні депутатів, 09.09.2013 до прокуратури Києва для надання свідчень запрошено одного з заявників, а саме Арсенія Яценюка.

Водночас у провадженні слідчих прокуратури перебуває також розслідування за заявою працівника міліції щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку народних депутатів під час подій біля мерії за ч.2 ст. 342 КК України – опір працівникові правоохоронного органу.

Наразі слідчі дії тривають.

Після всебічного розслідування прокуратурою міста буде надано об’єктивну правову оцінку діям усіх учасників інциденту. 

 

Прес-служба прокуратури міста Києва