Перші два “Оплоти” для Таїланду пройшли успішні ходові та вогневі випробування

 На полігоні біля с.Чугуїв (Харківська область) відбулися успішні вогневі випробування двох ОБТ “Оплот”, що виготовляються на ДП “Завод імені В.Малишева” у рамках контракту ДК “Укрспецекспорт” з Королівською тайською армією (Королівство Таїланд). Про це повідомив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Сергій Громов, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Концерну.

За його словами, бойові машини успішно пройшли перший етап ходових та вогневих випробувань. Танки продемонстрували хід на різних швидкостях, а також здатність маневрування. Під час бойових стрільб обидва танки здійснили постріли з гармат 125-мм, 7,62-мм спарених кулеметів, а також 12,7-мм зенітних кулеметів. Усі цілі було вражено. Загалом випробування ОБТ “Оплот” підтвердили передбачені конструкторами якісні параметри та технічні характеристики.

“Три інших танки з першої експортної партії, які виготовляються ДП “Завод імені В.Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, для Таїланду пройдуть випробування найближчим часом. Це, зокрема, ходові випробування, а також випробування систем ведення вогню”, – заявив С.Громов.

Він запевнив, що контракт реалізується відповідно до домовленостей із тайською стороною і перша партія буде передана у передбачені терміни.

“Ми вдячні нашим друзям із Королівської Тайської армії за довіру до української військової техніки. ДК “Укроборонпром” високо цінує співпрацю з Королівством Таїланд – нашим стратегічним партнером у сфері ВТС. Висловлюємо готовність і надалі її поглиблювати в інтересах наших держав”, – наголосив Сергій Громов.

e4297fa897a8265bfbb8d15c628e32f22623d460