ФК “Карпати”: “Не вважаємо за можливе виступати на підтримку FARE”

7 жовтня 2013 р. 

Першому віце-президенту
Федерації Футболу України,
п. Стороженку С.М.

Шановний Сергію Михайловичу!

401px-Емблема_ФК_Карпати_ЛьвівУ відповідь на Ваш лист № 2026 від 17.09.2013 р. з пропозицією долучитися до «акцій тижня від імені мережі FARE відносно майбутніх тижнів Дії футбольної спільноти, які направлені на активізацію справ у протидії дискримінації та соціальній інтеграції», сповіщаємо Вас про таке.

ФК «Карпати» категорично виступає проти будь-яких актів чи форм дискримінації за расовою, національною, класовою чи іншою ознакою та готовий долучатись до будь-яких акцій реальної боротьби з проявами недопустимої поведінки уболівальників на стадіонах. Водночас, ми не вважаємо за можливе виступати на підтримку FARE, оскільки вмотивовано не вважаємо цю організацію такою, котра дійсно щиро переслідує задекларовані цілі, а, навпаки, сама хибує упередженими та нефаховими підходами, котрі приводять до дискримінаційних результатів в Україні загалом та у ставленні до нашого клубу, зокрема. А саме:

1. Відсутність у методичних матеріалах FARE будь-яких ознак боротьби з використанням символіки людиноненависницької комуністичної ідеології, при тому що Україна, серед інших країн Східної Європи, страхітливим чином постраждала як від нацистського, так і від комуністичного режимів, причому в абсолютних цифрах людські жертви України від комуністичного режиму є значно вищими, а Голодомор 1932/1933 років визнаний актом геноциду комуністичного режиму проти українців державними органами багатьох країн світу.

2. Внесення FARE до дискримінаційних символів у своїх методичних матеріалах символіки та образів провідників українського національно-визвольного руху першої половини ХХ ст., навіть незважаючи на їх офіційне державне визнання Указом Президента України від 28 січня 2010 року. Такою дією FARE здійснила прямий дискримінаційний акт проти українців за національною ознакою.

3. Написання представниками FARE провокативного доносу до УЄФА на ФК «Карпати» після матчу «Карпати» – «Галатасарай», у якому реальний факт демонстрації антитурецького банера під час матчу був доповнений немислимим букетом абсурдних звинувачень, а також упереджена спекулятивна підтримка помилкового Рапорту делегата матчу «Карпати» – «Зестафоні» під час участі команди «Карпати» у змаганнях Ліги Європи у сезоні 2010/2011 рр. Усі неправдиві напади FARE на наш клуб були повністю визнані неспроможними повноважними органами УЄФА в апеляційному порядку.

Нарешті, діяльність FARE в Україні є абсолютно непублічною, організація ніколи не намагалась донести до футбольної спільноти свої принципи та критерії діяльності. Власне тому, для того щоб отримати підтримку нашого клубу, організація повинна здійснити належну еволюцію, виправити та принести офіційні вибачення за допущені помилки та переконати суспільство в чистоті своєї діяльності з тим, щоб ці помилки не були повторені у майбутньому.

Сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку такої нашої позиції як прагматично налаштованого керівника національного футбольного органу та законослухняного громадянина України.

З повагою, генеральний директор ФК «Карпати» Дедишин І.М.

Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua

640x368

1 Comment

  1. Якщо потрібна підтримка цього звернення – до нього долучаться тисячі і тисячі вболівальників. Написано дуже толерантно, дуже зважено, дуже аргументовано і переконливо.
    Все-таки ФФУ має ставати українською. І захищати інтереси українського футболу і українського вболівальника.

Comments are closed.