Віддали честь борцям за волю України

У неділю 20 жовтня в греко-католицькому храмі українці Кентшина та ололиць під час літургії молилася за воїнів, яні боролися за волю України. – Пам’ятаймо про наших героїв, які свідомо жертвували своїм життям заради здобуття української держави. Їхній патріотизм формувався на основі прив’язаності до віри в Бога, в традиціях своїх предків, любові до рідної землі, рідної мови, народної традиції та культури – сказав парох о. Микола Козіцький.

DSCF7985

Після богослужіння почалася артистична програма. Керівник церковного хору з Круклянок Анна Цалка ознайомила присутніх з історичними фактами пов’язаними з визвольними змаганнями українського народу в першій половині XX cт.

DSCF7982

Хор виконав ряд повстанських пісень. Слухачі мали нагоду подивитися концерт у виконанні Богдана Дрозда в музичному супроводі Ольги Юрах. Перед глядачами з патріотичною поезією виступили також діти з пункту навчання української мови, який веде Єва Клек. Організаторами заходу були Кентшинський гурток ОУП та Спілка українських політв’язнів та репресованих, яку очолює Андрій Дрозд.

DSCF8015

Кореспондент тижневика

“Наше Слово”

Андрій Сидор