ЄС повинен підписати угоду з Україною без звільнення Тимошенко – президент Польщі

middle_fba96a1d4610df79e5e06472bc10a803Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує підписання Угоди про асоціацію ЄС з Україною без звільнення Тимошенко, оскільки це дозволить вирішити її питання в майбутньому, а сама вона закликає до реалізації власне такого варіанту. Коморовський підтримав пропозицію Тимошенко

Як передає кореспондент УНІАН у Варшаві, про це Коморовський сказав в інтерв’ю польській радіостанції RMF FM. “Підтримую спосіб мислення Юлії Тимошенко, котра говорить: спочатку підписати Угоду про асоціацію, а пізніше це принесе ефекти, зокрема, для вирішення її проблем”, – сказав він. Читайте також: Президент Польщі: Ще не вмерла Україна Коморовський також заявив, що не почуває себе обдуреним Президентом України Віктором Януковичем. “Ні, це взагалі дивне поняття у політиці, де апріорі відомо про наявність прихованих намірів у кожній ситуації. Я знаю Президента Януковича пару років, з часів, коли він був ще в опозиції, та знаю одне – що він завжди буде керуватися своїм інтересом, своєї політичної сили та своєї держави, тому немає місця на щось таке, як обман”, – наголосив Коморовський, відповідаючи на запитання журналіста.

Президент Польщі запевнив, що й надалі підтримує європейську інтеграцію України, зазначивши, що бачить важливий прогрес на цьому шляху. Зокрема, він звернув увагу на те, що кількість прихильників євроінтеграції в Україні за часів президентства Януковича зросла до 50% з понад 20%.

На думку Коморовського, Янукович “не розіграв ефективно” справу з європейською інтеграцією України, про призупинення якої несподівано оголосив український уряд. “Чи битва програна – побачимо. Битва точиться не лише в Україні. Битва – це швидше випробування… Це Євросоюз відповідає на очікування інших держав, інших суспільств. Це не є так, що ми повинні з кимось битись за майбутнє України”, – додав він.