“…із залученням Російської Федерації”. Заява МЗС України

1273835667Міністерство закордонних справ України наголошує на незмінності законодавчо закріпленого курсу на європейську інтеграцію, в основі якого – реалізація системних перетворень, спрямованих на наближення до європейських стандартів у всіх сферах суспільного життя.

Протягом останніх років зусиллями Президента та Уряду України, а також широкої української громадськості, політичних сил та ділових кіл досягнуто суттєвого прогресу у проведенні всеосяжних реформ та схваленні законодавства в контексті підготовки до укладення Угоди про асоціацію. Керівництво України сповнене рішучості продовжувати роботу в цьому напрямі у співпраці з конструктивно налаштованими політичними силами та суспільством в цілому.

Таким чином, прийняте Кабінетом Міністрів України розпорядження щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС жодним чином не означає відмову від курсу на європейську інтеграцію та підписання вже парафованої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Українська сторона продовжує активну підготовку до участі у Вільнюському саміті “Східного партнерства” на найвищому рівні.

В основі рішення Уряду України – національні інтереси Держави, необхідність гарантування економічної і фінансової стабільності, відновлення втрачених обсягів виробництва та зовнішньої торгівлі.

Потреби України, пов’язані з імплементацією масштабних зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію, а також труднощі початкового етапу функціонування зони вільної торгівлі з Європейським Союзом на сьогодні не отримали належної уваги з боку наших партнерів в ЄС та міжнародних фінансових інституцій.

Відтак українська сторона розраховує на продовження предметного діалогу з Європейським Союзом, у тому числі із залученням Російської Федерації, з широкого кола питань взаємодії в умовах функціонування майбутньої зони вільної торгівлі Україна-ЄС та діючого режиму вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Враховуючи актуальність даної проблематики для інших держав-партнерів, які перебувають на заключному етапі переговорів щодо угод про асоціацію з ЄС, вона має стати предметом діалогу також у рамках “Східного партнерства”.

МЗС України сподівається, що в результаті спільних зусиль будуть створені умови для того, щоб повернутися до питання підписання Угоди про асоціацію вже найближчим часом.

1 Comment

  1. “Відтак українська сторона розраховує на продовження предметного діалогу з Європейським Союзом, у тому числі із залученням Російської Федерації”. Це означає: перетворити цивілізаційний європейський вибір із цінностями, економічним і політичним устроєм – на банальний базарний торг “дайте більше”! А “залучення РФ” означатиме, що Україна перетвориться на міст для російської мафії в Європу – ще більше, ніж ця мафія вже хазяйнує в Європі.

Comments are closed.