МВС просить журналістів не відмовлятися від спеціальних жилетів під час масових акцій

middle_192b527ba8a41161203260bc74ca5819МВС України рекомендує журналістам одягати спеціальні розпізнавальні жилети під час масових заходів.

Про це заявив начальник Управління масових та спортивних заходів Департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвейцов на брифінгу у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми рекомендуємо журналістам, які працюють на масових акціях, потурбуватися про засоби особистої безпеки і одягати яскраві жилети з написом “преса” або помітні бейджі”, – сказав Матвейцов.

За його словами, у натовпі неможливо приставити охорону до кожного працівника ЗМІ. Водночас наявність засобів ідентифікації підвищить гарантії безпеки медійників та “сприятиме їх тіснішій взаємодії з правоохоронцями”.

Посадовець запевнив, що у разі вчинення правопорушень стосовно журналістів, міліція вживає усіх заходів для встановлення винних та притягнення їх до відповідальності.

Як повідомлялося, після заворушень у Києві 18 травня МВС виступило з ініціативою одягати журналістів у спеціальні жилети з написом “преса” під час мітингів чи інших акцій.

Наразі ця практика поширюється на інші регіони країни.

Укрінформ