На будівлі Івано-Франківської міськради вивісили прапор ЄС

r1Сесія Івано-Франківської обласної ради сьогодні ухвалила рішення про використання євросоюзівської символіки на території Івано-Франківської області.

На адміністративному будинку в Івано-Франківську, де розташовані обласна рада, держадміністрація і міська рада, буде вивішений прапор ЄС.

Крім того, в рішенні рекомендується районним, міським, селищним і сільським радам ухвалити відповідні рішення щодо використання прапора Європейського союзу. За це рішення проголосувало 63 депутати з 114 обраних.

Депутат обласної ради Юрій Романюк висловив невдоволення, що в сесійній залі «відсутні майже всі чиновники, а це не весілля, щоб їх запрошувати, самі повинні приходити», – сказав він.

Перед початком сесія голова обласної ради Василь Скрипничук на запитання Радіо Свобода, чи є реакція на звернення позачергової сесії під відкритим небом з участю депутатів місцевих рад і студентів, відповів, що жодної. «Ми як обласна рада і місцеві ради можемо робити тільки те, що передбачено законодавством, тобто звертатися, просити, вимагати, розказувати, передавати точку зору наших громадян, наших виборців», – сказав Василь Скрипничук.

Раніше івано-франківські депутати вимагали відставки прем’єра Микола Азарова і імпічменту президента Віктора Януковича.

Радіо Свобода