Діаспора продовжує виходити на Євромайдани – VIDIA

Українці у різних країнах світу не припиняють виходити на вулиці – маніфестаціями вони висловлюють свою солідарність із мітингуючими та привертають увагу урядів своїх країн до протестів в Україні, інформує VIDIA.

Уже втретє на свій Євромайдан діаспора зібралася у Португалії, повідомили медіа-порталу VIDIA у прес-службі спілки українців Португалії.  Більше ніж 200 українців 2 грудня виступили під посольством України в Лісабоні. Гасло «Україна в ЄС, але без Януковича!» було основним закликом мітингуючих.

Іншим способом підтримки були інтерв’ю журналістам португальських ЗМІ про ситуацію на майдані Незалежності та вимоги України до влади.

Фото: spilka.pt

Фото: spilka.pt

Крім того, громадські організації в Португалії звернулися до Парламенту Португалії з проханням підтримати українських народ у його прагненні до демократії та вжити санкції проти вищих осіб української влади, включно із замороженням активів та візових обмежень проти Януковича та його уряду.

Також у Лісабоні розпочали збір коштів для підтримки Євромайдану в Києві. Ще одну акцію протесту тут планують провести 5 грудня у четвер. А 4 грудня відбудеться мітинг під Консульством України у Порту.

Також утретє пікетували Посольство українці в Іспанії. Там вони навіть оголосили безстроковий страйк в рамках іспанського законодавства.

2 грудня українці вийшли на Євромайдан у Вінніпезі, 1 грудня – у Торонто, а також у Сакраменто, в Каліфорнії.

Фото: Norbert K. Iwan

У Болгарії протестувальники на 15 хвилин перекрили рух транспорту на вулиці Боряна, де розташована дипломатична місія України.

Своєрідно підтримали українців у Вроцлаві – там у колір державного прапора Українизабарвили стадіон. Рішення підтримати мітингувальників в Україні прийняла мерія міста, повідомив кореспонденту VIDIA активіст Łukasz Wołodzko.

Як раніше повідомляв сайт VIDIA, акції солідарності у попередні дні відбулисьщонайменше у 17 містах США, Канади та ЄС.

http://vidia.org/2013/17915

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. Да, да, мы вас поняли, продолжайте и дальше там митинговать.
    Главное делайте все тоже самое что и майданутые в Киеве, захватывайте админ здания, деритесь с местными копами – посмотрим на их толерантность и терпимость к вам.
    А самое главное не вздумайте возвращаться из вашего любимого Запада назад сюда. Продавшие Родину за кусок колбасы нам тут не нужны. А с евроударенными мы сами разберемся.
    Больше всего напрягает когда горства оппппозиционеров выступет от имени ВСЕГО многомиллионного народа Украины! Но мы сами тут разберемся без убогих голодранцев. Счастливо вам там всем оставаться, мойте сартиры и дальше.

  2. Слухай, Гоша чи як там тебе! Валив би ти в свій Ізраїль чи окупантську Расєю, поки “ВЕСЬ многомиллионный народ Украины” не зняв із тебе, гада, контри повзучої, штанятка, не напхав тобі в просмерджену матню їдкої кропиви і не запустив на крос 3 км. з підскоками і пританцьовуваннями за наїзди на революційний Майдан. Пшол вон, подлец!

Comments are closed.