#Євромайдан: Вінниця-європейське місто

Близько двох тисяч вінничан зібрались 8 грудня на площі Театральній у Вінниці, щоб підтримати «Марш мільйонів» який розпочався у Києві.

Це зібрання відкрило вже 17-й день існування Євромайдану у Вінниці, який утворився на знак протесту проти зупинки Євроінтеграції України та жорстокого побиття правоохоронцями мирних громадян на Майдані Незалежності в Києві уніч з 29 на 30 листопада.

Вінничани тримають прапори України, Європейського Союзу, у багатьох на одязі висять стрічки з символікою України та Європейського Союзу, а також наклейки “Вінниця – європейське місто”.

Присутні скандують: “Ганьба”, “Разом и до кінця”, “Вінниця – це Європа”.

Близько 13:00 до мітингувальників вийшов мер Вінниці Володимир Гройсман, який закликав керівництво країни покарати винних за застосування сили під час розгону міліцією мітингу на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

“Ми хочемо жити в нормальному європейському місті, ми хочемо будувати цивілізоване суспільство. Ми сьогодні вийшли, щоб сказати – немає місця в нашому житті для насильства, і ті, хто його вчинив мають бути покараними. Ми хочемо жити за європейськими принципами і цінностями. Вінниця вчергове демонструє приклад, як можна цивілізованими й мирними заходами демонструвати свою принципову позицію. Ми маємо в єдності сказати, що Вінниця – європейське місто” , – сказав він.

Після цього присутні почали співати разом з Гройсманом гімн України.

Мітингувальники збирали гроші і теплі для допомоги Евромайдана в Києв, а також нарядили ялинки, що стоять на площі, стрічками з державною символікою України та Євросоюзу.

 

Джерело

4 Comments

Comments are closed.