Офіціоз. Янукович: “Україна керується національними інтересами в питанні підписання Угоди про асоціацію”

Джерело

16-107Дії влади при підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом спрямовані на захист національних інтересів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю журналістам українських телеканалів.

«Ми сьогодні хочемо досягти кращих умов у цій Угоді, тому що це пов’язано з нашими економічними інтересами, перш за все», – сказав Президент.

«Якщо ми кажемо, що ми хочемо покращити умови, то ми хочемо покращити умови для всіх», – зазначив Віктор Янукович.

У зв’язку з цим Глава держави наголосив на необхідності проведення окремої дискусії в Україні щодо підписання Угоди про асоціацію.

«Я не тільки пропоную, а вважаю, що ми зобов’язані провести цю дискусію, щоб громадянське суспільство дало оцінку, чого ми хочемо досягти, яких умов, і чому ми ставимо так питання. Дуже важливе розуміння того, що ми відстоюємо наші інтереси», – підкреслив Президент.

За словами Глави держави, при підготовці Угоди про асоціацію з ЄС дуже багато робилось поспіхом.

«Ті виконавці, які готували цю угоду,.. багато кого з них вже немає при владі, хтось не працює і вони не будуть нести за це відповідальність», – наголосив Віктор Янукович, додавши, що підписання Угоди про асоціацію на менш вигідних умовах «буде на нашій совісті».

Президент прокоментував ситуацію з непідписанням у Вільнюсі Угоди про асоціацію. «Хто в цьому винний? У тому числі й нині діючий уряд. Але нині діючий уряд не мовчить, вони кажуть про це голосно», – зазначив Віктор Янукович, додавши, що про ризики для економіки України в разі підписання угоди з ЄС застерігали також в Академії наук.

«Мова іде про умови, в яких ми опинимося після підписання цієї Угоди, і якщо це нас задовольняє – я за це, я цього дуже хочу. Якщо не задовольняє – я зобов’язаний робити все, щоб ми захистили наші власні інтереси», – підкреслив Глава держави.

«Що це за угода, коли нас беруть і «нахиляють»? Я, наприклад, вважаю, що ми не повинні піддаватись, ми повинні захищати свої власні інтереси», – сказав Віктор Янукович.

3 Comments

  1. А що тут дивного ? йому є що втрачати, а особливо його синку-щенку, а про кодло дармоїдів з оточення ми теж не забули, і покращення життя ми вже побачили. На вила покидька!!!

Comments are closed.