У Кентшині вшанували загиблих у Києві

В неділю 26 січня українці Кентшина та околиць молилися за загиблих у Києві під час сутичок мітингувальників із силовиками. Парох о. Миколай Козіцький ЧСВВ зачитав  заклик владик УГКЦ у Польщі  до молитви за Україну та її народ.

2014 003
“Закликаємо всіх Вас до постійної молитви за Україну та за її народ. В наших молитвах просім, щоб збереженими були єдність і нерозривність України, як держави, та єдність її народу. Просім, щоб були збережені громадянські та людські права всіх жителів України та, щоб більше нe проливалась в Україні братня кров”, – говориться в листі.

2014 010
Зі свого боку о. Миколай сказав, що проти  режиму диктатури піднімається на боротьбу весь український народ. На жаль, протистояння призвело до смерті молодих людей, які мріяли лише жити гідно у вільній державі. Вони вже стали для нас героями.  “Події в Україні повинні бути також  уроком  для українців, які проживають поза межами України. Ми повинні, ще більше гуртуватися та працювати на благо нашого народу”, – зазначив парох.

2014 018
Після літургії була відслужена  панахида за загиблими майданівцями. В її ході представники парафіян запалили блакитно-жовті лампадки. Члени місцевого гуртка  ОУП провели збір  грошей для потерпілих на Майдані. 2014 099
Потім в церковній світлиці відбулася парафіяльна кутя. Отець Миколай привітав усіх присутніх, побажав Божої благодаті, миру та спокою. Він поділився з парафіянами просфорою.

2014 145

Учасники зустрічі мали змогу подивитися також вертеп у виконанні  малят та учнів з пункту навчання української мови. Релігійно-артистичну програму підготували вчителька української мови Єва Клек та сестри василіянки – Наталія Гукович і Міріам Білас.  Релігійний захід закінчився спільним колядуванням.

Кореспондент тижневика

“Наше Слово”

Андрій Сидор