У США та Європі продовжують збиратись на акції солідарності з Євромайданом – VIDIA

Українці у світі продовжують проводити заходи на підтримку Євромайдану. Цієї неділі акції солідарності відбулись у США та Європі, а у Нью-Йорку активісти провели форум-дискусію, де обговорили плани допомоги українським протестувальникам. Про це повідомляє VIDIA.

Зокрема, у Вашингтоні відбувся благодійний концерт збору коштів на потреби Євромайдану. Як повідомила на своїй сторінці у Facebook журналіст Мирослава Гонгадзе, під час концерту українські, російські та американські музиканти виконали твори класиків. За її словами, вдалось зібрати понад 6 тисяч доларів.

Вашингтон. Фото Мирослави Гонгадзе

Вашингтон. Фото Мирослави Гонгадзе

«Підуть для Євромайдану через Союз Українок, – написала Мирослава Гонгадзе, – Тримайтесь. З миру по нитці. Як колядував сьогодні Віктор Морозов: «На барикадах стоїмо. Бог народився. Славімо його!».

У Нью-Йорку цієї неділі замість мітингу провели форум «Ukraine, we stand with you». Під час дискусії у Пластовій домівці організатори обговорили конкретні проекти допомоги Україні.

Нью-Йорк. Фото з Facebook Maryan Khomych

Нью-Йорк. Фото з Facebook Maryan Khomych

Також акція солідарності з Євромайданом відбулась у Карнегі, що в Пансільванії.

Пансільванія. Фото з Twitter Bernard Ciarallo

Пансільванія. Фото з Twitter Bernard Ciarallo

Свою роботу продовжив Євромайдан у Португалії. Як повідомили VIDIA у Спілці українців Португалії, на мітинги зібралися небайдужі українці в Лісабоні та Албуфейрі. Учасники акції засудили “терористичні дії вдали проти активістів Євромайдану” та висловлювання політиків від Партії регіонів щодо української діаспори і трудових мігрантів.

Лісабон. Фото Спілки українців Португалії

Лісабон. Фото Спілки українців Португалії

«Як відповідь на такі дії можновладців від ПР, євромайданівці в Португалії постановили організовувати акції легального переслідування одіозних політиків, якщо вони відвідуватимуть цю країну. Крім цього, буде проведена робота по виявленню можливих володінь нерухомості, чи бізнес-структур, що належать прихильникам режиму Януковича», – повідомили у Спілці українців Португалії.

Албуфейра. Фото спілки українців у Португалії

Албуфейра. Фото спілки українців у Португалії

Нагадаємо, у діаспорі закликають українців у всьому світі миттєво реагувати на перебування «регіоналів» за кордоном акціями засудження та передала Обамі прізвища українців для введення санкцій. А МЗС пообіцяло діаспорі відновити діалог з ЄС.

Христина Бондарєва http://vidia.org/2014/18813

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair