Естонські та українські музиканти дадуть благодiїний-концерт на підтримку України

В цю неділю, 16 березня, о 12 год. на площі Свободи в Таллінні відбудеться благодiїний-концерт «Україні!». На цьому заході естонські та українські музиканти, студенти, представники громадських об’єднань мають намір висловити підтримку волелюбному і мужньому українському народу.

1908235_489689424466028_613695596_n1

На концерті виступлять колектив «Свята ватра» разом з оркестром Департаменту поліції і прикордонної охорони, « Йохансони», Тиніс Мяґі, Сійрі Сісаск, Маар’я Сарв, український фольклорний ансамбль «Журба»,вокальний ансамбль «Відлуння», Змішаний хор культурної столиці Європи.До присутніх звернеться Віра Коник (Конгрес українців Естонії), Малл Хеллам (Фонд Відкритої Естонії), Сіґрід Вястра і Сергій Метлєв (Союз студентських організацій Естонії), представник Центру української культуриБогдан Лютюк. На заході вшанують пам’ять загиблих на Майдані, яких в народі називають «Небесна сотня».

«Своїм концертом ми хочемо висловити вдячність і низький уклін всім загиблим і потерпілим в Україні, а також тим людям, які стояли за свободу на Майдані, і тим, хто співпереживав разом з українським народом» – сказав один із ініціаторів концерту, керівник гурту «Свята ватра» Руслан Трочинський.

Організатори хочуть звернути увагу громадськості на необхідність поважати права людини, а також завжди захищати мир і демократичні цінності. «Всі, хто поважає свободу, не мають залишатися байдужими до теперішніх подій в Україні», – заявила директор Фонду Відкритої Естонії Малл Хеллам, яка особисто брала участь в Помаранчевій революції в 2004 році. «Наступив час і можливість довести до завершення розпочату десять років тому революцію, звільнитися від пут радянської спадщини і остаточно стати на європейський шлях», – сказала вона.

Представники громадянського суспільства закликають режим Путіна відмовитися від агресії і надати Україні право на мирний і демократичний розвиток.

Концерт для всієї родини відбудеться на площі Свободи за будь-якої погоди. Організатори радять, якщо це можливо, взяти з собою прапори Естонії та України, а студентів просять вдягнути формені кашкети.

Організаторами концерту на підтримку України виступили Конгрес українців Естонії, організація «Перехрестя культур», Центр української культури, Інститут з прав людини, Фонд Відкритої Естонії, Союз студентських організацій Естонії, молодіжне об’єднання «Відкрита Республіка», Центр східного партнерства/Естонська дипломатична школа.

Подібні концерти цього тижня музиканти з України проводять в багатьох європейських містах.

Центр української культури розпочав збір пожертв для забезпечення медичної допомоги людям, які потерпіли під час протестів в Україні. Збір коштів буде відбуватися під час концерту; зробити пожертву можна також через спеціальний сайт supportukraine.ee

Просимо поширити інформацію про цей захід, а також повідомити про свою участь у ньому через Фейсбук:https://www.facebook.com/events/593914850700528/

Пряму трансляцію концерту буде вести Національне телебачення Естонії

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair