Ні диктатові Путіна

Сьогодні в Брюсселі зустрічаються представники дипломатії Євросоюзу. Польська газета „Rzeczpospolita” апелює, щоб бути рішучим щодо Росії. Коли цього забракне, трагедія на Донбасі закінчиться як смоленське слідство.

Нині ми позбавлені ілюзій. Росія повела себе як державний терорист. У випадку польського літака Tu 154-M допустила чергових занедбань та маніпуляцій.

Перетримування залишків літака в Росії, продовжування слідства – це постійний аргумент маніпуляції через Кремль польською політикою. Згадуємо Смоленськ, щоб пригадати Європі та світу наш гіркий досвід та щоб застерегти інших від цього, що ми самі зазнали.

Декілька днів тому над Україною злочинно був збитий малазійський Боїнг-777. Загинули безвинні люди. Все засвідчує, що відповідальність за цей злочин поносить Росія. Сепаратистам, за якими стоять агенти Москви, дозволяють обкрадати місце катастрофи, вивозити докази злочину, зневажливо ставитися до тіл жертв. На наших очах реалізується знаний смоленський сценарій.

Тому-то за посередництвом вільної преси звертаємося до політиків Заходу. Не відпускайте цієї справи. Будьте рішучими, аж до політичної та економічної межі ізоляції Росії.

Не говоріть з Москвою в дусі поєднання та розуміння. Путіну слід поставити тверді умови. Слабкість та нерішучість Заходу спричинять одне: докази будуть знищені та пропадуть в Росії а злочин не розкритий. Світ черговий раз буде змушений погодитися з диктатом Путіна.

Джерело: “Rzeczpospolita”
Розмістив: Андрій Сидор