“Ту Стань! – 2014: Зустріч у Фортеці” відбудеться 1-3 серпня

“Ту Стань! – 2014: Зустріч у Фортеці” відбудеться 1-3 серпня

Як у давні часи Київської Русі, у підніжжі урицьких скель, “Ту Стань!” вдев’яте зустріне подорожніх. Проведення культурних подій, що спрямовані на укріплення позицій української самоідентичності, правдивої історії та героїки має особливо важливе значення сьогодні. Саме тому цього року відбудеться Зустріч у Фортеці, яка об’єднає всіх учасників у єдиному середньовічному містечку.

Прогулюючись вуличками містечка, кожен відвідувач зможе зануритися в атмосферу давнього ярмарку – спробувати себе як ремісника, отримати консультації народних знахарів, купити натуральні продукти від місцевих мешканців За традицією можна буде навчитися середньовічних танців, гри на давніх музичних інструментах, побачити вправність вершників, повболівати за мужніх воїнів на турнірі.

Протягом дня пройде стройова підготовка для бажаючих взяти участь у нічному штурмі фортеці, коли всі воїни поділяться на “захисників Тустані” та “ворогів”.

“Зараз працюємо над запуском Тустанського університету – місця, де відбуватимуться лекції та дискусії про культуру в час війни, перекручування української історії, лицарство сьогодні”, – коментує директор Заповідника “Тустань”, Василь Рожко.

“Цього року ми запрошуємо всіх небайдужих долучитися до підготовки території зустрічі. Вже з 20 липня в Уричі група організаторів почала розбудову містечка, прибирання та облаштування території і екскурсійних маршрутів, тощо. Під час підготовки також відбудеться експедиційний табір, в рамках якого плануємо очистити частину сучасних написів на скелях та відреставрувати двері в церкві св. Миколая”, – коментує виконавчий директор зустрічі “Ту Стань! – 2014”, Орест Кондратович.

Запрошуємо всіх учасників, журналістів та гостей “Ту Стані!” прибути до Фортеці в одязі українського середньовіччя, з простих і натуральних тканин (льон, полотно, вовна), чи у давніх вишиванках, виготовлених не пізніше 30-х років ХХ ст.

 

Зустріч у Фортеці “Ту Стань! – 2014” організовують: Державний історико-культурний заповідник “Тустань”, ЛОГО “Тустань”, ЛОГО “ВІД “Чорна Галич”, ОУМ “Спадщина”, за підтримки Андрія Парубія.

Співорганізатори: Міністерство молоді та спорту України, Львівська обласна рада і Львівська обласна державна адміністрація, Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, Сколівська районна рада і Сколівська райдержадміністрація, Підгородецька сільська рада, Національний природний парк “Сколівські Бескиди”, громада с. Урич.

Меценат: Віталій Дем’янюк та Клуб “Коло”

Спонсор: компанія “Менс”

Інформаційні партнери: інтернет портал «AfishaLviv.net», туристичний ресурс “Стежками України”, Інформаційний центр “Майдан Моніторинг”

Місце проведення: с. Урич Сколівського району Львівської обл. (22 км. від с. Дубина, 7 км. від смт. Східниця)

Додаткова інформація: