Аркадій Бабченко: Це буде остання війна для Росії

Пише в своєму фейсбуці відомий россійський журналіст Аркадій Бабченко.  https://www.facebook.com/babchenkoa/posts/534160813350823?fref=nf

Такий собі погляд з того боку. Дуже сильний текст. Важко  казати (особливо нам, ззовні), наскільки точний діагноз. Але вочевидь має під собою підгрунтя.  Я все ще сподіваюся – серцєм – на перемогу розума й добра – але головою… Все, що знаю про поточне російське життя, наштовхує на ті самі висновки.

Судіть самі (переклад мій, повний текст – за посиланням):

“Це буде остання війна для Росії, бо процес розпаду етноса майже завершено. Моральна деградація нації вже практично відбулася.  І ця війна лише доканє її.

Та й нема вже ніякої нації. Нема жодних спільнот, які могли б сказати про кожного свого члена “ми”. Ця територія заселена окремими групками й спільнотками агресивних зажартих людей, що випадково поєднані зовнішніми обставинами, ненавидять всіх інших, хто не входить до їх зграї – і жодної нації тут вже не існує”

Аркадій Бабченко

Атомізація суспільства в Росії – давній процес, і зараз ми маємо справу з його наслідками. Фактично, нинішній амок, цей напад агресії, який так збентежив нас своєю спонтанностю та силою – це якраз інстинктивні намагання суспільства сберегтися як цілісність. Намагання, приречені на поразку – бо ненавість проти зовнішнього ворога не може стати спільною платформою.

Тетяна Кохановська

About Кохановська Тетяна 31 Articles
Аналітик ГО ІЦ "Майдан Монітринг", культуролог, фахівець з інформаційної безпеки.

3 Comments

  1. Це повинен знати кожен громодянин України!!!!! Кремль плануе використати всі захоплені народи для перекритя свого кордону з Китаем, плануеє нами, нашими дітьми зупинити заселення Сибіру китайцями. Це вже явно видно – все захоплене россіянами населення придністровя, чечечні, осетії вже відправлені на війну в Україну. Так же поступе кремль і з українцями, якщо хтось з на здасться в полон!!!! Чому про це не КРІЧАТЬ наші політики??? Якби наш народ знав, що їх кремль погоне на нову війну з Казахстаном чи Китаем, то наші содати з батальйону Херсон вгризалися б в свою рідну землю, стояли б на смерть, а не здавалися в полон до чудовиськ, яким завжди був і є російский народ. Не потрібно обманювать українців – титульна нація імперії ні коли і нікому не може бути “рідним братом”!!!!!!!!!!!!!!

  2. Актуальні цитати:
    “Ампутація України була б для Росії смертельною”
    Отто фон-Шенґаузен Бісмарк, рейсхканцлер Німеччини в 1871 – 1890 рр.
    “Потерять Украину – потерять голову”
    Владімір Лєнін, голова Совнаркому Росії в 1917 – 1924 рр.
    “Без України Російська імперія неможлива”; “Найбільша геополітична подія ХХ століття – проголошення незалежності України”
    Збіґнєв Бжезинські, державний секретар США в 70-х роках ХХ ст.
    “Розпад СССР – найбільша геополітична катастрофа ХХ століття”
    (Для Росії!)
    Владімір Путін, президент Російської Федерації в 2000-2008 та з 2012 р. до погибелі

  3. с самого начало майдана Порошенко мешали добровольцы, теперь он счастлив, у “охраника” вышло, убрать, уничтожить всех кто может дать сопротивление власти, всех активистов майдана и добровольцев. https://vk.com/video26523934_169709801

Comments are closed.