З’їзд студентського парламенту

Протягом 19-21 вересня  в Тернополі  відбудеться з’їзд студентського парламенту України членами якого стали Микита Кіосєв (Донецька область.), Андрій Кріцький (Чернівецька область.), Олена Курішко (Полтавська область.), Олександра Лемішевська (Миколаївська область.), Сергій Палагнюк (Чернівецька область.), Юлія Паламарчук (Вінницька область.), Олександр Приходченко (Сумська область.), Роман Собко (Тернопільська область.), Кирило Сорокін (Донецька область.), Світлана Ярошенко (Чернігівська область.).

До слова, Студентським президентом України став Тернополянин Василь Томчишин, який запропонував ініціативу створення Балто – Чорноморського союзу, як альтернативи ЄС, Митному Союзу та НАТО, де Україна матиме можливість бути локомотивом нового політично – військового блоку.  Дане об’єднання в перспективі надасть Україні та державам – союзникам захист від зовнішньої агресії.

Також на порядку денному зустрічі активістів Студентської Республіки заплановані брифінги, робочі наради, круглі столи, зустрічі з владою та представниками бізнесу задля пошуку шляхів до порозуміння та подальшої співпраці. Чи не головною темою робочих нарад новобраного парламенту буде і питання реформ освіти в рамках проведення Міжнародного Молодіжного Освітнього Форуму, реалізація якого заплановано на початок грудня цього ж року.