У Зборові триває Docudays UA

Старшокласники міських шкіл Зборова переглянули фільм естонського режисера О.Бураї “Лізо, ходи додому”.
Найбільше вразила чистота дитячої душі у цьому темному дорослому житті. Ліза, гарна, талановита дівчинка, яка хоче мати люблячу маму, що просто з нею бавиться, а де допитує і наказую. Мама, схоже на те, цього не вміє чи не розуміє. Найкращим другом Лізи є не мама, а маленький равлик. Ліза, напевне, по задуму автора, також символізує собою, маленького равлика який ховається у свою “хатинку”, а Ліза просто втікає у “світ”, щоб не бачити диких гульок мами та її друзів. сподіваємось, що їй вдалося втекти від такого життя і навчитися гарно співати, стати хорошою людиною.
Після перегляду фільму відбулася зустріч з координатором по зв’язках із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимиром Шевченком, який ознайомив присутніх із правами та обов’язками громадян при затриманні міліцією. Також, учасники зустрічі долучилися до Марафону написання листів, глобального заходу, який проводиться кожного року до Міжнародного дня прав людини – 10 грудня. unnamed (1)Марафон написання листів на захист прав людини та для відновлення вже порушених прав,  вже кілька років поспіль організовує в Україні неурядова організація Міжнародна амністія. Цього року підписи збирають на підтримку українського режисера Олега Сенцова та вчительки з Києва Ірини Рабченюк, яку побив Беркут на Майдані 1 грудня 2013 року, внаслідок чого жінка осліпла на одне око.
На засіданні кіноклубу  були присутні учні 10-11 класів Зборівської гімназії ім. Романа Завадовича, ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та № 2 м. Зборова. Кіноклуб Docudays UA в Зборові рганізовано за підтримки ІЦ “Майдан Моніторинг” в рамках проведення 11 Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA