Ярмарок, освячений хрещенською водою

На Водохреща волонтери Полтавського Батальйону Небайдужих та активісти Руху “Є СВІДОМІ” влаштували благодійний ярмарок поблизу Свято-Успенського кафедрального собору.

IMG_20150119_135632
Фото Ігор Кіянчук

Місце обрали невипадково: символічне, воно обіцяло ще й чимало вигод. Адже на святкове богослужіння та по святу воду цього дня до храму приходить чимало містян. Так було і цього разу. Завершуючи службу та окроплюючи прихожан освяченою водою, владика Федір додатково запросив усіх відвідати благодійний ярмарок. Мовляв, там зможете і смачненького скуштувати, і вироби народних майстрів придбати, і богоугодну справу тим самим зробите. Адже всі зібрані кошти, до копієчки, волонтери витрачають на потребу українських бійців.
На заклик отця полтавці відгукнулися охоче. Тим більше, що волонтерам було, що запропонувати. Стильні листівки від полтавських художників, вишукані броші-троянди, саморобні іграшки, вироби з глини, вишиванки… А що вже смаколиків – просто очі розбігалися! Домашня пастила і мариновані сливи-„угорки”, груші у вині та гарбузові чипси, імбирно-ромове печиво, смачні „небайдужі” серця, тістечка патріотичних кольорів… На відкритому вогні парував величезний казан з бограчем, і відвідувачі ярмарку не втрачали нагоди скуштувати нову для себе, мешканців центральної України, страву.

IMG_20150119_135055
Фото Ігор Кіянчук
IMG_20150119_140855
Фото Ігор Кіянчук
IMG_20150119_140835
Фото Ігор Кіянчук
IMG_20150119_135709
Аня, організатор “Мистецької барахолки”. Фото Ігор Кіянчук
IMG_20150119_141050
Фото Ігор Кіянчук

А родзинкою заходу стали полтавські галушки: величезні, пухкі, з печіночкою. Попит на них був величезний.

галушки
Тетяна Єфремова, фото з мережі Facebook

– Такі галушки – у підсумку вже кілька тисяч штук – ми кілька разів готували і передавали нашим воїнам на Схід, – розказують майстрині полтавської „Польової кухні”. – Хлопці переказували: смачніших ще в житті не їли. Тож ми постійно збираємо гроші та продукти, необхідні для їх приготування, щоб іще й іще радувати наших захисників. Полтавці активно допомагають нам. Тож це наш своєрідний звіт, щоб усі могли оцінити, як смачно ми пригощаємо солдатів. Приємно, що ніхто з гостей ярмарку не пішов незадоволеним.
Благодійний ярмарок вдався. Більше 24 тисяч гривень – такий його фінансовий підсумок. Це – наразі найбільша сума, зібрана у Полтаві на подібних заходах. А їх було чимало. Нагадаємо, кілька благодійних ярмарків місцеві активісти проводили напередодні Нового року. А на Різдво волонтери Полтавського батальйону небайдужих та ГО “Рух „Є свідомі” у кав’ярнях Полтави протягом кількох годин наколядували близько 4 тисяч гривень.

Світлана Варвянська

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан