Квітуча Цитадель

01_cover2#+Свіжий «Маршрут №1. Аксіома-Ферма»  — про новий погляд на приватне господарство як на вимір індивідуальних свобод

Таку тему для першого літнього глянцю креативна команда «Дня» обрала не випадково. Якщо піти від найпростішого, то літо – це час, який хочеться проводити за містом, плекати квітник, збирати перші врожаї – полуницю, черешні, вишні, малину… Хочеться починати ранок із споглядання квіткового буяння. Щоб вікно – як картини Катерини Білокур. І укріплювати і примножувати цю красу, цей особистий острівець щастя. Якщо ж піти глибше у символізм  – то приватне господарство, ферма, навіть маленька дача – це є простір індивідуальної свободи, а це багато що пояснює та дає чіткі орієнтири.

«На мою думку, українці – це, певним чином, вцілілі «світи індивідуалізму». А такий світ має бути захищений. Захищений персональним добробутом, який на різних рівнях розвитку виглядає по-різному, але в основі якого лежить те, що людина, маючи шість соток городу, вже не є кріпаком держави, – пише у своїй традиційній колонці головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА. – Тож в образі ферми – не тільки соковитий город, кручені паничі, настурції і власне все господарство, а найперше — це вимір індивідуальних свобод, захищеності й британський принцип «мій будинок – моя фортеця». Це така, можна сказати, індивідуальна автономія, але з правильно побудованими зв’язками між спільнотами – швидкісним Інтернетом — , тому що хороші стосунки – це тоді, коли є рівновеликі можливості, коли всім, хто хоче і може працювати на землі, є доступ до того. І діти, які виросли з таким розумінням власності й Свого,  навіть до військового обов’язку ставляться зовсім інакше…».

У свіжому глянці ми поєднали ці два виміри ферми, приватного господарства – вимір свободи і вимір краси. На незвичну інтерпретацію теми натякає вже сама обкладинка. Як пояснила наша художниця Анна Гаврилюк, яка її створила: «Ферма – це багаторічна кропітка та медитативна праця, дуже схожа на вирощування японцями свого Бонсаю. Тому, з одного боку, моя ферма на обкладинці схожа на горщик з Бонсаєм. А з іншого – на миску з яскравим салатом – ми те, що ми їмо. І варто вживати продукти, вирощені з любов’ю…»

 

У «Маршруті№1» творча команда «Дня» підготувала для вас чимало цікавого. Наприклад, інтерв’ю з Юрієм Фоменком — воїном-хліборобом, якого «День» знайшов на передовій. Ця розмова стане для вас відкриттям. Або матеріал про урбаністичне садівництво та перші урбан-грядки в Україні.

Також на сторінках глянцю ви знайдете репортаж з гірських полонин – « Секрети карпатських вівчарів». А ще – дуже практичні поради. Наприклад, який одяг та основні знаряддя праці потрібні фермеру -початківцю. Або п’ять  кроків, які потрібно здійснити, щоб започаткувати успішну малу ферму. Тут же можна буде прочитати історію, що надихає – інтерв’ю з директором агрофірми «Ольгопіль» Павлом Каленичем про образ сучасного українського аграрія…

І це – далеко не все, що ви знайдете у новому «Маршруту №1»!

Запитуйте 33-й «Маршрут №1.Аксіома-Ферма» уже з 26 червня у кіосках продажу преси або замовляйте на сайті «Дня».

А всі охочі, зокрема представники бізнесу, можуть долучитися до кола наших партнерів і представити себе і свої проекти у наступних «Маршрутах».