“Інформація розглянута і за необхідности буде врахована”

sayt_mak_2Матеріали проведеного ІЦ “Майдан Моніторинг” всеукраїнського дослідження виконання суб’єктами владних повноважень Указу Президента України №169/2015 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни” розглянути керівництвом Апарату РНБОУ.

24.03.2015 Президент України Петро Порошенко підписав (не без інціативи ІЦ “Майдан Моніторинг”, ми брали участь і в розробці, і в лобіюванні)  Указ №169/2015 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни” Вважаючи цей нормативно-правовий акт вельми важливим у безпековому контексті, зокрема для протидії російській пропаганді та для мінімізації загрози посилення російської агресії на Донбасі напередодні “символічної” дати – 9-го травня, ми провели моніторинг виконання цього Указу,  додавши до моніторингу ще й елемент “спонукання” владців до вчинення необхідних дій.

Результати моніторингу оприлюднювалися на сайті “Майдан” під рубрикою “Пам’ятаємо. Перемагаємо”, підсумковий матеріал можна подивитися ТУТа у паперовому вигляді його було офіційно спрямовано до Апарату Ради національної безпеки і оборони України, якому ми і дякуємо навзаєм за конструктивну співпрацю.

РНБО-указ-final

Перемогли тоді – переможемо і тепер. Слава борцям з нацизмом! Вічна пам’ять загиблим у війнах, розв’язаних тоталітарними режимами. Слава Україні!

Моніторинг здійснювався у рамках підтриманого Посольством Великої Британії в Україні проекту “Українська Миротворча Школа“.

УМШ