Звернення козацької громади Полтавщини!

Козацька громада Полтавщини звертається до Державних органів, органів самоврядування, громадських організацій, всіх громадян, з приводу брутальної наруги над традиційним українським козацьким та православним світобаченням у непоодиноких фактах вживання слова “ЗАГИБЛІ” стосовно наших ПОЛЕГЛИХ героїв, які боронили волю і державу у боях за Україну.
За непорушним законом буття ми всі у своїй час ляжемо в землю, як полягли славні герої козацької доби і герої сьогодення. Аби їх справу і славу продовжували ми з вами і наші нащадки, які прийдуть за нами. То нехай ВОРОГИ ГНУТЬСЯ, ГИНУТЬ І ГНИЮТЬ, а герої лягають, як хлібне зерно, аби зростати колоссям.
Закликаємо всіх свідомих громадян, керівників, духовенство докласти усіх зусиль, аби виправити безграмотно брутальне вживання понять заради збереження і утвердження світлої пам’яті героїв, які полягли за волю, за нашу славну Україну, за нас з вами і гідне майбутнє наших дітей, аби славна справа їх життя і стверджувалась в нашому сьогоденні і майбутньому України.
Зааликаємо виправити бездумно-брутальне вживання вказаних понять і не допускати подібного надалі. Кожен державний службовець, кожен науковець, мовознавець,священник, кожен свідомий громадянин має словами і справами нести у світ ту безперечну правду, що ПОЛЕГЛІ ГЕРОЇ НЕ ГИНУТЬ, а ПОЛЯГЛИ, ЩОБ ЖИТИ СВОЇМ ПОДВИГОМ У НАШОМУ ЖИТТІ І МАЙБУТТІ.
Слава Україні!
Героям слава!

козацька громада

About Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан