Свящ. Олесь Август Чумаков: Ви ДІЙСНО думали, що в Україні людей, заінтересованих в долі своїх міст і сіл більше тих 14 відсотків?

Перемикач мов

Дивуюся загальному заламуванню рук задля того, що на місцеві вибори прийшло (оптимістично) 14 відсотків загального населення України. Вибачайте, Ви дійсно думали, що тих, хто є свідомо заінтересований долею тої держави, в якій він народився і виріс, більше? Тих, хто ВПЕВНЕНИЙ, що йому тут вмирати і що його діти і внуки будуть тут жити? Тих, хто не має наміру при першій-ліпшій нагоді змитися звідси – хоча би заради того, щоби діти тут не були і ту внуків не народжували?
Чуєш, пані з тризубом на лобі, що звеш себе українкою-патріоткою? Тобі треба голосувати там, де твої діти і внуки: в Торонто, Монреалю, Філадельфії, Парижу… тут твоєї місцевої влади нема і бути не може – бо ” тут шумят чужіє города, тут живут чужіє господа – і чужая радость і бєда. Ми для ніх чужиє навсєгда!”
Ні, ви ДІЙСНО думали, що в Україні людей, заінтересованих в долі своїх міст і сіл більше тих 14 відсотків?
А знаєте, чому ви так думали? Бо вам в облом мучатися питанням: хто ж це такі оті 86 відсотків загального населення, які живуть поряд і споживають ту саму продукцію, дихають тим самим повітрям, їздять на ті самі курорти, штовхають один одного в тих самих маршрутках? Вам легше думати, що вони – такі самі, як ви.
А вони не такі самі. Вони тут прижилися. Стане гірше – де інде переповзуть.
Така сама помилка, як тоді, коли хтось говорить, що у Львові більшість – греко-католики. Яка дурня! П’ять (оптимістично) відсотків – греко-католикі, ще вісім – “теж такі самі щоб не чіплялися”… ну і десь півтора відсотки православних з протестантами та яговистами і адвентистами. А чому про це і думати не хочеться? Бо в облом завдатися питанням: хто ж вони такі, мешканці Львова у своїх 96 відсотках?
Бо якщо на ці питання реально почати відповідати, тоді ще більше захочеться виїхати за кордон, або принаймні дітей і внуків туди відправити.
Отака фігня, малята. І з цього треба починати будувати реальне життя. Якщо починати його будувати з білбордів і мрій про краще майбутнє, відсоток буде зменшуватись.
ПиСи: статистика каже, що на 16.00 волевиявлення здіснили майже 37 відсотків українців. Я діко ізвіняюсь! Ето прєкрасно!

Свящ. Олесь Август Чумаков

Джерело

1 Comment

  1. Надо признать что выборы на местном уровне не оправдывают себя и стоит подумать что делать или вы хотите сказать что больше 50 процентов людей полные дураки? Возможно надо не шлюх менять а публичный дом сносить…

Comments are closed.