Анонс. Презентація-дискусія «Соціальне посередництво в Україні»

29 червня 2017 року, о 15 годині 30 хвилин, в Клубі «6-й кут» (вул. Гіршмана, 9/27, м. Харків) розпочне свою роботу презентація-дискусія «Соціальне посередництво в Україні».

Організатори — коаліція громадських організацій «Українська Миротворча Школа», міжнародна організація «Nonviolence International» та Інформаційний центр «Майдан Моніторинг».

Соціальне посередництво є інноваційним для України видом суспільної діяльності, що потребує інституалізації.

Наші доповідачі розкажуть про соціальне посередництво та його роль в трансформації конфліктів в Україні. Впродовж дискусії ми накреслимо шляхи інституалізації соціального посередництва на різних рівнях українського суспільства.

До участі запрошуються представники органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, соціологи, політологи, журналісти.

В Україні сформувалась потреба в ефективному, фаховому управлінні конфліктами різної природи та походження. В останні роки ця  потреба  знайшла відгук в різноманітних ініціативах ОГС та органів влади. Але сьогодні вже йдеться про фахову діяльність з питань організації діалогу, ведення переговорів, впровадження процедур примирення. Що є предметом діяльності соціальних посередників і відповідає на соціальний запит щодо трансформації конфліктів з мінімальними економічними, гуманітарними, психологічними втратами. Тобто, є запит на професіоналізацію та інституалізацію цієї діяльності. Йдеться про створення нормативно визначеного мандату соціального посередника.

Таким чином, на порядок денний ставиться низка питань, які потребують відповіді як на рівні теоретичного дискурсу, так і практичного вирішення. Це питання щодо: назви професії, яка б відображала основний зміст професійної діяльності; статус професії і відповідних фахівців у суспільстві; окреслення сфер, галузей, випадків, які потребують професіоналів з соціального посередництва; визначення основних функцій та компетенцій фахівців та багато інших.

Доповідачі:

Ігор Дубровський, «Соціальне посередництво в Україні. Історія. Проблеми інституціалізації»

Наталя Зубар, «Структурні дірки посттоталітарного суспільства»

Ігор Семиволос, «Конфлікти, народжувані реформами… І навпаки»

Андрій Каменщиков, «Як соціальне посередництво створює інфраструктуру миру»

 

Запрошуємо колег, що працюють в дотичних галузях!

Трансляція відбуватиметься на каналі https://www.youtube.com/user/ukrainianreport

 Презентація-дискусія триватиме 3 години.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ігоря Дубровського

тел +380506194397

e-mail: dubrig@ukr.net

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair