У Чернігові відкрилася Літня школа для внутрішньо переміщених осіб з Чернігівської, Житомирської та Сумської областей

21 червня у Чернігові відкрилася Літня школа для внутрішньо переміщених осіб з Чернігівської, Житомирської та Сумської областей. Захід організовано за сприяння Громадських організацій «Чернігівський Центр Прав Людини» та Центру «Доброчин» в рамках реалізації науково-дослідницького проекту Бірмінгемського університету (Великобританія) під назвою «Прихована трагедія України: розуміння результатів переміщення населення з постраждалих від війни регіонів країни».

Протягом трьох днів учасники школи матимуть змогу підвищити свою компетентність у вирішенні багатьох юридичних питань та налагодженні ефективної комунікації, а також захисті своїх прав.

Основна ідея школи полягає не тільки в тому, щоб просто надати інформацію та розвинути навички, а й почути проблеми і потреби внутрішньо переміщених осіб.

У розмові з тими, кого війна змусила шукати прихисток в інших регіонах країни, заступник голови обласної ради Арсен Дідур висловив упевненість, що мир буде встановлено, а цілісність нашої території повернуто.

Він також зауважив, що наприкінці минулого року депутатський корпус обласної ради вніс відповідні зміни до обласної Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства „Власний дім” на 2016–2020 роки, включивши туди категорію внутрішньо переміщених осіб.

В наступні дні учасники будуть опановувати основи планування та здійснення адвокаційних кампаній. Це буде корисним для тих, хто береться захищати свої права і відстоювати інтереси, розуміючи усі складнощі та перепони.