Вимагаємо відкритості конкурсу до Рахункової Палати (онов)

Добігла кінця друга доба з моменту, коли прийом документів від кандидатів на посади членів Рахункової Палати (РП)  мав бути припинений.
Але на сайті профільного комітету Верховної Ради, який й проводить конкурс,  досі нема інформіції бодай про кількість поданих заявок.
Як суспільство може бути впевнене у чесності та прозорості конкурсу, якщо одразу ж по закінченню прийому документів не підведено риску, аби заявники, які не дотрималися вимог щодо термінів, не змогли випадково потрапити до кола учасників?
Скільки часу технічним працівникам треба, аби скласти линійний перелік ПІБ усіх кандидатів, які подали заяви?

Дві доби мовчанки могли б вважатися незначним відтермінуванням. Але за інших обставин.

Ми  вже щонайменше два роки живемо фактично без головного контрольного органу країни.
На  2 роки вже відтермінована реформа цієї структури, від якої напряму залежать подальші успіхи у протидії корупції. Мільйони євро з технічної допомоги Євросоюзу Україні на цю реформу  заморожені.
Понад 2 місяці тому Верховна Рада безвідповідально провалила перший конкурс на ці посади. Зараз відбувається друга спроба призначення. Яка в умовах підкилимності та непрозорості буде приречена на такий самий результат.

Натомість профільний комітет  в таких умовах знаходить час, аби розглядати звіт Рахункової Палати за минулий рік. Рік, в якому РП не мала легітимного складу. Про що вона може звітувати та чи можна всерйоз ставитися до того звіту?

Наступні засідання комітету заплановані на 5 та 12 липня.

2 липня 2015 року набув чинності новий Закон Про Рахункову палату.
До 2 вересня 2015 року (!) мав бути призначений її новий склад.
Чи маємо ми наразі бодай якісь шанси, що склад РП буде обраний принаймні через 2 роки від моменту, коли це мало б статися?

(ДОПОВНЕНО 23.06.17 о 10:30)
Після розміщення цієї публікації на на сайті профільного комітету Верховної Ради розміщено звіт про результати розгляду питань на засіданні Комітету з питань бюджету 21 червня 2017 року (згідно з протоколом № 102)

Добре, що Комітет переймався проведенням конкурсу попри те, що цього пункту не було в порядку денному.
Але, знов ж таки – це вся інформація, яку треба знати суспільству? Навіщо надавати окремі доручення з організції конкурсу, який регламентується законом?

Отже, вимагаємо невікладно на сайті профільного комітету Верховної Ради, який й проводить конкурс розмістити наступну інформацію
– кількість осіб, які беруть участь у цьому конкурсі
– поіменний список всіх, хто подав заявки про участь у конкурсі
– технічний протокол засідання конкурсної комісії щодо відповідності поданих заяв вимогам конкурсу

======
Просимо вважати цю публікацію офіційним запитом на інформацію, адресованим Голові Верховної Ради А.Парубію, голові Комітету з питань бюджету ВРУ А.Павелку та голові підкомітету, що проводить конкурс, І.Крульку

======

Ми також відправили наші запитання у письмовому вигляді й отримали відповідь:

Більше інформації по темі:
– Хронологія призначення нового складу РП Нелегитимна Рахункова Палата перевіряє закупівлю ліків
Моніторинг публічних фінансів на сайті Майдан

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.