Активіст з Гатного боїться за своє життя

Нагадаємо, Депутат Києво-Святошинської райради Олександр Паламарчук підняв руку на 16-річного школяра-активіста Сергія Чагарова, який висвітлює дерибани землі в селі Гатне Київської області.

Вчора 18 липня у Гатному відбувся публічне зібрання де місцевий депутат намагався очорнити активіста.

Активіст Сергій Чагаров на захід не пішов, але у Фейсбуці написав що він боїться за своє життя.

Редакція Maidan.org.ua публікує пост Сергія Чагарова:

“Після того, як я подивився відео засідання регламентної комісії Києво-Святошинської районної ради, я переконався в тому, що казав перед засіданням. Це було політичне шоу і беззаконня районної ради. По периметру правильно розставлені бабусі, вчителі Гатненської школи і що найбільше вразило так це їх учні з плакатами в підтримку Олександр Паламарчук. Всі вони плескали в долоні і вигукували “ДА!” під добре сплановані запитання злидня Паламарчука, чи вважає “громада” його дії правильними.
Коли виступаючі починали говорити на незручні теми то він їх нагло перебивав і починав влаштовувати або істерію або вигукувати натовпу питання – “чи ви мене підтримуєте?”, звісно викликаючи хвилю галасу та заглушуючи виступаючого. Отака повага, не далеко втік від того що було на самій сесії.
Я правильно зробив, що не пішов туди, бо в цьому не було сенсу. До того ж мене туди ніхто навіть не намагався запросити. Вони все хотіли зробити на свою користь. Однак всі, хто приїхали на засідання підтримати мене, трохи “обломали” їхній сценарій за що всім дуже вдячний!
Паламарчук спочатку публічно вимовив слова вибачення в мій бік. Це звісно була показуха, бо те, як він повів себе по відношенню до чесного вчителя Гатненської школи Єрмака Анатолія, який відмовився “плясати” під дудку директора, неприпустимо і ганебно. Єрмак Анатолій знає багато правди, але не часто про неї говорить, терпить, але не в цей раз. І от він вирішив сказати правду на так званому засіданні. Зачепив хвору тему для Олександра – те, як він боксерів на анти-Майдан вивозив, щоб вони били таких, як Віктор Швець, які полягли за наше з вами Європейське майбутнє. Олександра ці слова дуже вразили і він почав безпідставно говорити, що Єрмак Анатолій бив Олександра, коли той ще був його учнем. Паламарчук говорив, що це провокація з боку Анатолія і просив записати це на відео. Почав виправдовуватись, що він був проти Януковича. Цитую його слова: “Але це прийшов той фізрук. Той, те, та людина, яка мене виховувала. І в шостому класі, є свідки, є мої також педагоги, які знають про це. Знають учні про це. Він мене бив в шостому класі! Моя мама прибігала до нього і казала, яке ти маєш право? І ви будете розказувать мені, як мені себе вести? Ви дітей в школі б’єте, вам не місце в школі! Дякую”. Придумати таке, щоб цим виправдовуватись, звісно треба мати багато розуму. Однак це Олександр каже тому воїну АТО, який воював на сході за нас з вами. Анатолій зробив більше для учнів і намагається робити більше, ніж Паламарчук. Але сам Паламарчук разом з директором школи та головою сільської ради Броніславом Корицьким в цьому йому перешкоджають. Мене вразили деякі учні Єрмака, які в школі йому посміхались, а на засіданні стояли з плакатами “Паламарчук – наш депутат”; “Паламарчук, тримайся, ми з тобою”. Я ще раз наголошую, вони стояли з плакатами навіть після промови їхнього вчителя. І це ганьба. Так не має бути. Мене завжди в Крюківщинській школі вчили насамперед бути людиною. Треба мати повагу хоча б до своїх вчителів. Але так як в Гатненській школі свідомих вчителів одиниці, то учнів там людяності не вчать. І це страшно. Звісно, регламентна комісія не побачила в висловлюваннях Паламарчука порушень і зробить “правильний” висновок.
Одним словом, цей випадок не навчив районного депутата Олександра Паламарчука нічому, бо після своїх вибачень все так же легко зривається на людей і я навіть не уявляю, що він може зробити з людьми далі, якщо хтось захоче сказати про нього правду. Я цього ще не говорив, однак зараз хочу сказати. Я боюсь за своє життя і за життя всіх тих, хто насмілиться сказати правду про районного депутата Олександра Паламарчука. Тому я закликаю правоохоронні органи та громадськість зробити все для того, щоб Олександр Паламарчук поніс повне покарання у вигляді втрати депутатського мандату або, в кращому випадку, позбавлення волі. Такі люди не визнають своїх помилок і будуть завжди піднімати руку на того, хто насмілиться сказати правду.

Прошу всіх подивитись цей момент (клікайте на заголовок щоб перейти на нього)”:

Він редакції: саме такі активісти як 16 річний Сергій Чагаров і є майбутнім України у протистоянні з антимайданівцями та всіма махінаторами корупціонерами. Поширюйте новини про Сергія Чагарова, бо у криміналізованому Гатному це майже единий шлях врятувати активісту життя. 

Редакція і надалі буде інформувати Вас про перебіг політичного цькування та погроз активісту Сергія Чагарова.

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.