Продовження проекту “Впливаємо на владу разом”

Упродовж року громадська організація «Пісочинська альтернатива» за підтримки Европейського фонду за демократію реалізує проект «Впливаємо на владу разом». У рамках проекту проводяться тренінги для активістів та депутатів місцевих рад Харківської області. На цей час було проведено 69 тренінгів у десяти громадах Харківської області – Пісочин, Мерефа, Лозова, Зміїв, Дергачі, Сахновщина, Чугуїв, Люботин, Рогань, Золочів. Темами проекту є: вплив громади на діяльність органів місцевого самоврядування, “плюси’ й “мінуси” об’єднання громад, інформація як інструмент створення громадської думки, бюджетування місцевої громади: видатки й прибутки, громадські важелі прозорості місцевого бюджету, теми виборчого процесу та законодавства та інші. Під час навчанні учасники мають змогу отримати нові знання та використовувати їх на практиці. Особливістю тренінгів є те, що заходи проводяться на місцях, безпосередньо в громадах Харківської області, учасникам не потрібно їхати до Харкова.

Також за проектом проводяться й загальні зустрічі всіх учасників проекту в м. Харкові, де представники з різних громад знайомляться один із одним та обмінюються досвідом. На такі зустрічі запрошуються спеціалісти з різних тем: гендерної культури, бюджетування громад. При цьому розкриваються такі теми як організація святкових заходів для громади, написання проектів для реалізації ідей, об’єднання навколо себе людей та створення громадської організації.

Варто відзначити, що завдяки реалізації проекту «Впливаємо на владу разом» в Мерефянській об’єднаній громаді було створену громадську організацію – «МЕРЕФЯНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА», яка зараз активно діє і має змогу випускати інформаційний бюлетень для інформування мешканців про свою діяльність та про діяльність органів місцевого самоврядування. Розімуючи важливість контролю влади на місцевому рівні та ознайомлення мешканців із прийняттям рішень, представники ГО «МЕРЕФЯНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА» за прикладом Пісочина та Дергачів організували відеотрансляції засідань сесій, з якими можна ознайомитися на каналі. У Роганській об’єднаній громаді ініціативна група відвідала засідання селищної ради, під час якого місцеві депутати забороняли активістам бути присутніми на сесії. Відео засідання

У Золочівській селищній раді після проведених тренінгів та направлених звернень із боку активістів та депутатів-відвідувачів тренінгу відновились роботи по благоустрою пляжу в смт. Золочів, який реалізовувався за міні-проектом «Разом в майбутнє». Також ініціативною групою організовано зйомку засідань сесій активістами.

Загалом за час реалізації проекту та завдяки фінансуванню Європейського фонду за демократію «ПІСОЧИНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА» підготувала – 6 випусків, а «Дергачівська Альтернатива» – 5 випусків інформаційних матеріалів.

Зараз ми активно продовжуємо реалізацію проекту та запрошуємо всіх бажаючих до навчання.

Тренінги проводиться безкоштовно; контактний телефон (099) 288-50-78.

У межах проекту працює сайт, де можна знайти інформацію по громадах де проводиться навчання http://razom.kh.ua/ , а також створена група в мережі інтернет, через яку ви також можете долучитись:

Впливаємо навладу разом

Марія Сазонова