Оксана Середкіна. Про фемінізм.

Зараз френдеса написала про те, що по вулицях стало реально страшно ходити, і її навіть в центрі Харкові серед білого дня можуть схопити і потягнути до машини. Це реальна проблема. Є ще декілька цілком реальних жіночих проблем. Інколи це дійсно проблеми рівності, наприклад, скляна стеля. Наприклад, у пологовому майже всі гінекологи жінки, але головний лікар та начмед чоловіки. З точки зору статистики дивний результат. Або вчора сиділи в ресторанчику, в сусідній залі корпоратив на п’ятнадцять людей. Заходить компанія, серед них дві жінки. Всі молодь, припускаю, це ІТ гуляє, типова для них картина. Дівчина може зробити кар’єру хіба що тестировщика, але й там більшість хлопці.

Є суто жіночі проблеми, наприклад, перші два дні місячних. Іноді викручує так, що ти не те що працювати, “мама” сказати не можеш, хоча в інший час ти можеш бути плідним і гарним працівником. Як тут дійти до консенсусу? Надавати всим жінкам відпустку законодавчо? Тоді власники бізнесу тим більше будуть відсувати жінок, навіщо їм так щастя. Тобто, це дуже непросте питання. Є питання кар’єри і дітей.

Ми бачимо дискусії на ці теми? А ні фіга. Ми бачимо маячню про “я можу бути товстою і не голити ноги”, ми бачимо срач навколо якогось викладача, який написав безневиний текстик у ФБ, навіть не назвавши жодного прізвища, просто про те, що студентки милі, симпатичні і в коротких спідницях, ми бачимо крики про “культуру зґвалтування”, тоді коли жінок хапають на вулиці, і з цим треба робити щось просто зараз. При чому, під “культурою зґвалтування” вони мають на увазі того самого викладача, з яким боротися, звісно, простіше, але який ніколи не буде хапати за дупу незнайомих жінок.

Оксана Середкіна, координатор проекту Вільний Університет Майдан Моніторинг

2 Comments

  1. В армію нехай заберуть примусово, як хлопців. Там розкаже про Закони, які приводять до соціальної несправедливості, при чому має встигнути протягом виконання нею 100 відтискань.

  2. Щодо ІТ то брехня.. є чимало панянок що працюють розробниками, їм ніхто не перешкоджає.. а мало їх часто бо самі не хочуть йти вчитися.. то з досвіду кажу.. а також бо у програмістів періодично роботи до біса, так що просто ледь не живуть в офісі.. багатьох то не влаштовує, особливо тих що хочуть мати дітей чи мають.. але є такі які хочуть, вони з усіх сил рвуться, і якщо не можуть повноцінно працювати в ІТ через дітей, то хоча би підробляють.. тут ви не в темі просто.. і часто повільний ріст їх на початку в ІТ обумовлений не тим що дискримінація чи ще що, а просто часто пані до того як обрали ІТ не просиджували місяцями за компом.. тобто не мали ніякого хобі яке дало якийсь досвід що був би корисним у ІТ.. а ті що мали вони так само легко йдуть по кар’єрним сходинкам а то часно навіть ще швидше.. ну бо важко гарній панянці яка шарить в чомусь відмовити.. ну бо то просто надихає..
    Щодо посад у державних структурах.. то там винний стереотип що не можна поїхати з пані у баню та викликати повій.. а саме такі зустрічі з вищим керівництвом сприяють росту у організаціях фінансованих з бюджету..

Comments are closed.