Бердянські підлітки вивчали права за допомогою мультфільма

16-17 вересня 2017 р. у Бердянську відбувся незвичний тренінг з прав людини. Адже учасники/ці не просто слухали тренера, а самі приймали участь у створенні навчального матеріалу. І не просто матеріалу, а анімаційного міні-фільму.

Перший день підлітки отримали знання щодо прав людини. Через ігри, вправи, бесіди вони отримували інформацію і вчились використовувати її на практиці. Розбирали ситуації в яких їх права можуть порушуватись, та шукали виходу зі складних ситуації.

Весь другий день був присвячений створенню мультфільму. Спершу юні бердянці обрали сценарій, в його основу лягла реальна історія однолітків з Донецької області. Потім було розроблено покадровий план та створено персонажів. Темою мультика стало «Право на освіту».

Провели захід дві тренерки: Олександра Козорог, тренер та експерт Всеукраїнської  програми «Розуміємо права людини» та Всеукраїнської асоціації вчителів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба»,  координатор з формальної освіти Української Гельсінської спілки з прав людини та Анастасія Лукашевич, художниця, дизайнер, тренерка з анімації та створення відеоробіт. Координатор проекту  «Майстерня зі створення мультфільмів на тему мир».

Освітній захід здійснюється Українською Гельсінською спілкою з прав людини у співпраці з Першим Антикафе Бердянська «Час Є!» у рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” при підтримці програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії».

Захід пройшов в рамках Фестивалю анімації «Равлик-фест» у м. Бердянськ.

Алла Мельничук, координаторка проекту