Українська Миротворча Школа оголошує Четвертий конкурсний набір до Школи Соціальних Посередників

Українська миротворча школа™ оголошує четвертий конкурсний набір до Школи соціальних посередників 2018-2019 років, перша сесія якої відбудеться 17 – 22 вересня 2018 року у Харкові.

Школа соціальних посередників вже четвертий рік готує фахівців з трансформації та попередження конфліктів. Читайте детально про Школу тут.

Ми визначаємо соціального посередника як експерта з підготовки та організації інклюзивних багатосторонніх суспільних діалогів в громадах, на територіях яких є актуальні чи потенційні насильницькі конфлікти.

Фокусом цього навчального року стануть конфлікти між групами громадян і владою.

Трансформаційні процеси, що відбуваються в Україні, мають високий конфліктний потенціал. Влада і суспільство потребують надійних та ефективних механізмів управління конфліктами та їхньої позитивної трансформації, що є головним завданням соціальних посередників.

Базовими навичками соціальних посередників є:

  • аналіз конфліктів,
  • формування ефективних механізмів управління конфліктами,
  • підготовка та організація переговорних процесів за участі різних сторін конфлікту.

Програмою Школи передбачено три 5-ти денні сесії та практична миротворча польова робота. Перша сесія Школи передбачає інтенсивне 5-ти денне навчання протягом 8 годин щодня плюс ще 2 години за вибором. Слухачі оволодіють сучасними технологіями організації переговорного процесу.

Повний курс навчання складе 200 навчальних годин включно з міжсесійними практичними завданнями.

Отримані знання та навички нададуть вам можливість увійти в команду фахівців з управління конфліктами та, спільно з представниками різноманітних державних, академічних та громадських ініціатив, рухів, організацій, взяти участь у створенні принципово нового професійного середовища.

Як виникла ідея Школи соціальних посередників

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=KZ-MaSSb8Qo

Календар навчального процесу Четвертого року Школи Соціальних Посередників.

Перша сесія: Аналіз та трансформація конфліктів. 17 – 22 вересня 2018 року

Друга сесія:  Організація миротворчих діалогів. 3 – 8 грудня 2018 року

Третя сесія: Миротворча адвокація. 11 – 16 лютого 2019 року

Тренерами і експертами Школи є спеціалісти з України, Польщі, Чехії, Ізраїлю, Німеччини.

До конкурсу запрошуються громадяни України,

Які зголошуються пройти повний курс навчання протягом всього терміну (у разі перерваного навчання – кошти за проїзд не компенсуються, сертифікат не видається, до подальшої практичної діяльності УМШ не залучаються).

Представники об’єднань громадян (громадських, релігійних, творчих, професійних, політичних), органів місцевої влади та центральної влади в визначених регіонах, освітяни, діяльність яких здійснюється у межах «конфліктних зон» різного походження в Луганській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій (регіон – Приазов’я) областях, та які готові брати участь в трансформації конфліктів в Донецькій та Луганській областях.

Організатори забезпечують проїзд, проживання та харчування учасників, надають їм необхідні навчально-методичні матеріали.

Конкурсну анкету можна заповнити за посиланням:

https://goo.gl/jw4YqT

Минулі два роки конкурс був більше 5 осіб на одне місце, тому, якщо ви дійсно хочете взяти участь в навчанні, поставтеся до відповідей дуже ретельно.

Анкети приймаються до 15 серпня 2018 року. Конкурсна комісія працює з 16 по 18 серпня 2018 року. В ці дні члени комісії можуть зв’язатися з вами скайпом чи за допомоги іншого засобу відеоконференційного зв’язку.

Рішення комісії буде повідомлено всім, хто заповнить анкету, 19 серпня 2018 року.

За додатковою інформацією звертатися:

Ігор Дубровський

+38 050 6194397

dubrig@ukr.net

Як проходила Школа соціальних посередників в перший рік – відеозвіти.

Що нового винайдено в другому році – Що буде після повернення? Школа Соціальних Посередників моделює процес реінтеграції

Що нового було винайдено в третьому році – Дорослі ігри в (не)безпеку  та  “Мы вернемся в Донбасс”

А це – короткі анонси деяких лекцій і тренерів

Цього року наших слухачів чекає розширена програма!

Публікація підготована в рамках проекту «Розширення можливостей громадянського суспільства для ненасильницької трансформації конфліктів з державними суб’єктами – Проектна лінія: “Платформа для успішного ненасильницького активізму”», що підтриманий K. Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у рамках Громадської служби миру, що фінансується Федеральним міністерством з економічної співпраці та розвитку Федеративної республіки Німеччина.”

Місія Української Миротворчої Школи™ – Запобігання та трансформація насильницьких конфліктів в Україні. Мета миротворчої освіти – Просування ідей миру і ненасильницької трансформації конфліктів через навчання, підтримку формування і розвитку місцевих громад. Громадська миротворчість: комплекс заходів, спрямованих на запобігання і трансформацію насильницьких конфліктів інститутами громадянського суспільства.

Більше про Українську Миротворчу Школу™ ви можете дізнатися тут

Випускники та тренери Першої Школи Соціальних Посередників та наші партнери, 30 березня 2016 року.