НЕСКОРЕНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ДОНБАС НЕ СИДИТЬ, СКЛАВШИ РУКИ

Активісти прифронтової Донеччини, за підтримкою ІЦ Майдан Моніторинг видали перший випуск обласного альманаху.

Сьогодні у нас йде війна, тому все має стріляти! Саме для цього був започаткований Альманах-часопис «Нескорений український Донбас». Він повинен стріляти. Бити по нашим ворогам, по ворогам України.

Степ/Step – це гра слів акцентує революційний поступ Донбасу до свободи і свого українського коріння. Від совкового азійського болота, – до європейського майбутнього.
Редколегія альманаху це колектив однодумців. Всі корінні донбасівці, всі учасники євромайданів в Краматорську, Дружківці, Костянтинівці, Донецьку й Києві у 2013–2014 роках, всі постраждали від проросійських терористіві місцевих покидьків навесні 2014-го, піддавалися смертельній небезпеці. Ми вистояли і вижили тоді, і сьогодні продовжуємо боротьбу за наш український Донбас.

Всі члени редколегії мають пряме відношення до історії, краєзнавства, літератури, поезії, публіцистики, друкарської справи. Це автори книг з історії України, краєзнавчих праць, досліджень, автори актуальних і популярних статей. Це запорука того, що видання буде фахове й професійне.

Мета видання – всупереч московським пропагандистам і їхнім місцевим служкам, показати правдиву історію краю. Донбас завжди був український. І те, що сюди на роботи було завезено маса народу з усіх кінців колишнього СССР, не робить його менш українським. Всі, хто приїхав до нас на Донбас повинні ставати українцями, а Донбас любити й поважати, як свою батьківщину. В іншому випадку буде те, що почалося в 14-му році.
Створення Альманаху це громадська ініціатива. ГО «Товариство Олекси Тихого» відіграє лише координаційну та об’єднавчу роль. Упорядники відбирають авторів, тексти і статті, які допоможуть розібратися пересічному українцю у тій ситуації, що склалася сьогодні на Донбасі.

Євген Шаповалов

Суспільство на Донеччині розділене, Донбас б’ється в пошуках правди й свого обличчя. Нашим завданням є надання людям розумної інформації, посилити об’єднавчі процеси, привити любов до України, укріпити віру в перемогу над ворогом.
Перше число Альманаху це виклик краєзнавчій спільноті, науковцям, історикам, освітянам, працівникам культури, громадським організаціям Донбасу, владі – до змагання. Ми будемо раді, якщо приставши на нашу ініціативу, хтось зробить ще кращий і змістовніший часопис нашого краю.

На відміну від попередніх спроб друку подібних видань, автори вважають визначними постатями Донбасу не проросійських чиновників і багатіїв-землевласників Хлопових, Аршаневських, Бантишів, Єлісєєвих, які отримали наші землі від Катерини ІІ після підступного зруйнування Запорозької Січі. Вони були експлуататорами і пригноблювачами нашого народу, покріпачили його. Наші видатні українці, це нескорені, які боролися за Україну, підтримували в умовах російської експансії і окупації нашу мову, культуру, нашу національну гідність, зберігали нашу історію, творили її. Зберегли націю. От ці постаті й представлені в Альманасі. Це Олекса Тихий, Спиридон Черкасенко, Микола Ушкварок, Сава Божко, Марко Залізняк, Анатолій Водолазький, учасники ОУНівського спротиву на Донбасі і наші воїни в сучасній московсько-українській війні.

Гроші на видання СТЕП/STEP самотужки зібрали члени Товариства Олекси Тихого з міст і сіл Донеччини.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!