Як РавликФест про Запоріжжя анімацію знімали

Як залучити містян до обговорення майбутнього власного міста, та зробити так, щоб вони пригадали, за що його люблять? Наприклад, зняти про це мультфільм.

В останній день літа майже 100 гостей фестивалю Khortytsia Freedom знімали анімацію на тему “Я люблю Запоріжжя”.

Для цього потрібно було згадати щось найкраще в місті, намалювати або описати це, і під керівництвом тренерів оживити картинки. Організацію майстерні взяла на себе команда фестивалю анімації РавликФест. Вік учасників майстерні був від 6 до 65 років.

Участь брали сім’ями та командами, часто об’єднуючись прямо під час зйомки. З нами знімали не тільки мешканці Запоріжжя, були й туристи. Але навіть вони одразу могли сказати, за що люблять місто. Найчастіше згадували пам’ятки архітектури, Хортицю й природу. Але є й несподіванки. Наприклад, двоє учасниць захоплюються запорізькими каяками. Один з хлопців у захваті від футбольної команди, а ціла компанія малювала залізницю. І найпрекрасніше – хвалили людей міста!

Команда фестивалю анімації РавликФест організувала цю майстерню в рамках “Алеї ГО” Growmada на фестивалі Khortytsia Freedom, щоб запросити мешканців Запоріжжя на фестиваль анімації РавликФест, якій відбудеться 3-6 жовтня у місті Бердянськ. На чотири дні в Бердянську збираються аніматорів з усієї України, й ми хотіли показати людям непричетним до анімації, чому їм буде цікаво відвідати наш фестиваль. Цього року планується чотири напрямки: лекції, майстерні, покази та артпрограма з концертами.

Дивіться анімацію, любіть свої міста!

Більше інформації про фестиваль РавликФест https://fb.com/ravlykfest.