Анонс. Що потрібне для миру в Україні – стіни чи мости? 23 жовтня 2019

Ми продовжуємо регулярні діалоги в нашому Політклубі і запрошуємо вас на другий публічний діалог з серії #Наша_формула_миру

23 жовтня 2019, середа, 18:00-21:00, Харків. вулиця Гіршмана, 9/27, Клуб 6й Кут

Під час першого діалогу 16 жовтня на тему “Чи готові ми до миру? Як ми бачимо майбутнє Донбасу та Криму?” висловилися 21 особа з Харкова, Краматорська та Одеси і домовилися про те що:

Всі НЕ хочуть віддати Крим і Донбас
Всі хочуть – позитивний проєкт “Україна”, нові робочі місця, здорову економіку, розвиток середнього класу та однакові правила для всіх.

Не домовилися про:
Що треба будувати – стіну чи магніти – для тимчасово окупованих територій?
Образ мешканців Донбасу і Криму – який він? Негативний, невідомий чи там живуть такі саме люди, як і скрізь в Україні?
З ким варто працювати в першу чергу для розбудови миру – з активістами чи з мовчазним населенням; з мешканцями окупованих територій чи з мешканцями тих територій України, які в першому турі президентських виборів голосували за Бойка?

Запрошуємо обговорити ці питання разом.

Другий діалог, як і перший, транслюватиметься наживо, в ньому можна буде взяти участь дистанційно через чат на каналі https://www.youtube.com/user/ukrainianreport

В клубі знову буде “сліпа зона”, яка забезпечить можливість взяти участь тим, хто не захочуть бути показаним на відео.

Подивитися перший діалог можна тут
https://www.youtube.com/watch?v=OTYlDcNSaDk&feature=youtu.be

Мир – це просто відсутність війни. Традиційно миротворці працюють над тим, як припинити війну, а не над тим, як має виглядати мирне життя після війни. Українська Миротворча Школа з 2014 року фокусується на пошуках спільних бачень майбутнього України – від малих сільських громад до цілих регіонів. Наші політичні діалоги – це крок до пошуку нашої формули миру для України – від Криму до Луганська, від Маріуполя до Мукачевого.

Фото з Ізраїлю. Лютий 2015