Оголошується набір до Школи Інформаційної Безпеки для захисту від інфодемії

Шановні колеги,

Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» оголошує конкурсний відбір до Школи інформаційної безпеки для груп самодопомоги під час інфодемії.

На зараз метою Школи інформаційної безпеки (далі Школи) є підготовка громадських лідерів і лідерок до організації та підтримки груп інформаційної самодопомоги в своїх спільнотах. 

Групи інформаційної самодопомоги сприятимуть громадянам і громадянкам України у формуванні раціональної та відповідальної поведінки у громадських та особистих сферах в умовах постійного поширення панічної інформації про пандемію COVID-19.

Групи інформаційної самодопомоги працюватимуть у  локальних спільнотах для подолання наслідків агресивної російської пропаганди та сприятимуть зниженню тривожності, агресивності та невпевненості. Вони поєднають просвітницьку роботу  щодо розуміння впливу інформації на поведінку людини і надаватимуть підтримку своєму членству в подоланні негативних наслідків інфодемії. 

Програма Школи складається з чотирьох тижневих модулів, тематично об’єднаних по  напрямках: 

  1. Як інформація впливає на людину 
  2. Як суспільство впливає на ухвалення рішень людиною 
  3. Як людина може створити власну систему усвідомленого ухвалення рішень 
  4. Як створити і підтримувати групу інформаційної самодопомоги в своїй громаді  

Тренерська команда Школи відібрала найважливіше  з психології, нейронауки і кібернетики, соціальної психології, поведінкової економіки і суспільної безпеки, додала  аналіз соціальних мереж, а також цікаві приклади з історії науки і пропаганди, досвід самоорганізації і самодопомоги в Європі і країнах НАТО.

В результаті навчання у Школі ви зможете:

  • Зрозуміти природу інформаційних маніпуляцій, страху і паніки в інформаційному середовищі
  • Навчитись розпізнавати інформаційні загрози, протидіяти інформаційним впливам та  організувати протидію у своїх спільнотах
  • Ефективно ухвалювати рішення в умовах невизначеності

Учасники і учасниці, які пройдуть весь курс і створять групи інформаційної самодопомоги, отримають сертифікати та подальшу менторську підтримку.

Навчання триватиме 4 тижні, не підряд,  6 годин на тиждень, 3 навчальних дні. Кожен навчальний день складатиметься з тексту, вправ для самостійного виконання, онлайн заняття, завдання для самостійного опрацювання. Бажаючі отримають для самостійного ознайомлення додатково дуже багато матеріалів.

Онлайн заняття відбуватимуться у Zoom.  Перша сесія – 15-17 грудня 2020.  Повний курс навчання триватиме до середини березня 2021 року. Навчання є безоплатним.

Кількість місць обмежена. Відбір конкурсний, перевагу матимуть – лідери та лідерки або активісти/ки сталих груп та випускники/випускниці наших навчальних проектів. Ми візьмемо до уваги  регіональне представництво, можливість і бажання створити групу – онлайнову та або живу.

Для участі в навчанні заповніть, будь ласка, форму до 10 грудня 2020 року. Про  результати відбору ми повідомимо 13 грудня.

Набір закритий, учасники відібрані!

Головні тренерки – “фізики й лірики”

Наталія Зубар, голова правління Інформаційного центру «Майдан Моніторинг», фахівець з інформаційних технологій і соціальних мереж, провідниця тренінгів з інформаційної безпеки в Україні, featured in WikiLeaks, SorosLeaks and Oliver Stone’s propaganda piece “Revealing Ukraine”. Харків

Оксана Яцюк, громадська активістка, тренерка, адміністраторка ФБ-сторінки «Вижити в мережі». Інформаційною безпекою займається з 2014 року, як тренерка в проектах громадських організацій та викладачка на курсах для державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування. Авторка посібників з інформаційної безпеки для ветеранських і волонтерських організацій. Вінниця

До тренерської команди Школи також ввійдуть українські й іноземні експерти – члени, партнери і друзі Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”.

Питання? Пишіть Наталії pani@maidan.org.ua 

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” – це недержавна, неприбуткова громадська організація, що дбає про суспільну безпеку в Україні, яка досягається через суспільний діалог, покращення культури комунікацій і зниження рівня насилля в суспільстві. Наша Школа Інформаційної Безпеки діє з 2014 року.

Проект “Групи самодопомоги для подолання інфодемії” відбувається за підтримки Європейського Союзу в співпраці з Black Sea Trust for Regional Cooperation.

“Self-help groups against the infodemic” project is supported by the European Union through the Black Sea Trust for Regional Cooperation.