Півострів Crime. Підтримуємо маніфест і приєднуємося до вимоги звільнити Крим від російської окупації

Перемикач мов

Ми, які підписуємося нижче — вільні люди світу. Ми поділяємо загальнолюдські цінності, і для нас справедливість, права людини, мир і безпека важать багато, адже саме ці категорії визначають щасливе та стале майбутнє кожного з нас зокрема і людства в цілому.

Вже 7 років, як Росія позбавила такого майбутнього жителів Криму, коли окупувала український півострів. І створила загрозу для безпеки всього світу.

Крим — унікальне місце на землі з неповторною флорою і фауною, батьківщина корінних народів, зокрема кримських татар, караїмів і кримчаків, центр міжнародного туризму, наукових досліджень, культурних пам’яток світового значення, перетворився на військову базу – територію злочину і джерело небезпеки для світу

У 21 столітті тут переслідують, катують і вбивають людей, знищують національну ідентичність українців і кримських татар, примушують дорослих служити в російській армії, а дітей – позбавляють права бути українськими громадянами та призвичаюють змалку до військової справи. Тут придушують свободу слова і вільні медіа, викрадають і засуджують громадських активістів, знищують непідконтрольні окупаційній владі релігійні громади та штучно змінюють демографічний та етнічний склад населення.

У людей обмежений доступ до води, тому що природні ресурси використовуються для забезпечення потреб російської армії та військового виробництва, які постійно зростають. Чого в Криму зараз вдосталь — то це брехні. Росія використовує всі доступні методи брехливої пропаганди, щоб примусити жертв злочину полюбити агресора, а світ – прийняти агресію за «акт милосердя».

Тимчасова окупація Криму — це фактично оголошення війни Росією всьому цивілізованому світу. Це не просто перекроювання існуючих кордонів держав, це спотворення моралі та міжнародного права, втручання у вибори європейських країн та США, дезінформація та гібридні методи створення нових гарячих точок по світу, спричинення міграційної кризи, збиття літака рейсу МН17, використання хімічної зброї проти громадян за кордоном і в Росії.

Тому ми називаємо речі своїми іменами:

– Росія — держава-агресор.
– Росія окупувала український Крим і таким чином порушила міжнародне право і світовий порядок. А згодом окупувала частину території на Сході України та розв’язала там кровопролитну війну
– Окупований Крим став територією злочину, а мешканці Криму – його заручниками. Тому до повного звільнення Криму від злочинної російської влади ми називатимемо півострів Crime.

Ми переконані, що:

– злочин має бути визнаний на всіх рівнях, а злочинець – покараним;
– всі люди, яких незаконно утримує окупаційна влада, мають бути звільнені;
уряди і парламенти світу мають запровадити і посилити санкції проти Росії та тих, хто причетний до злочинів і грубих порушень прав людини, до повного звільнення українського півострова від російського терору, що становить загрозу для всього світу;
– усі небайдужі люди мають об’єднати зусилля проти агресії і переслідувань, поширити цей маніфест і долучитись до нього. Допоки з українського півострова не піде останній російський солдат, світова спільнота має розуміти: Крим – це CRIME Росії. Злочин, про який не можна мовчати та який не може залишитися безкарним. Підтримую маніфест і приєднуюсь до вимоги Вільного світу звільнити Крим від російської окупації.

Сайт ініціативи

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.