Запрошуємо створювати групи протидій російській інфодемії

Перемикач мов

Інформаційна агресія РФ проти України та пандемія COVID-19 породили інфодемію. Дуже мало наших співвітчизників спроможні самотужки опиратись  цій потужній агресії, тому вразливі до інформаційних маніпуляцій, страху, відчаю  та поширення панічних настроїв.

Якщо ви відчуваєте або розумієте руйнівний вплив інфодемії на людей, на душений стан своїх колег, знайомих рідних та близьких, то ми маємо честь запросити вас долучатися до нашої Школи інформаційної безпеки для груп самодопомоги під час інфодемії.

У Школі ми навчаємося разом:

  • Розуміти природу інформаційних маніпуляцій, страху і паніки в інформаційному середовищі
  • Розпізнавати інформаційні загрози: інформаційне лайно, брехню та маніпуляції
  • Ефективно ухвалювати рішення в умовах невизначеності
  • Формувати стійкий інформаційний імунітет у ваших рідних та близьких до вас людей
  • Поширювати інформаційну гігієну.

Програма Школи складається з 4 модулів і триватиме разом, але не поспіль, 4 тижні. Вивчення кожного модулю візьме у вас 9 годин на тиждень. Заняття відбуватимуться у Zoom, у робочі дні з  17:00 до 19:00. Для самостійного ознайомлення ви отримаєте додаткові матеріали. Для тих, хто не користувався Zoom раніше або не почувається в ньому впевнено, ми забезпечимо додаткові тренінги.

Перша сесія відбудеться 1-3 лютого 2022 року.

Повний курс навчання триватиме до липня 2022 року.

Навчання є безоплатним.

Форма для запису на навчання у Школі : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenK_V1U6d57rlUf3JipRx-Q2uTlMbseFkjyKX7noEnUm8pfQ/viewform 

Заповнення цієї форми може взяти в вас 20-30 хвилин часу, будь ласка будьте уважними!

Заповніть, будь ласка, форму до 24 січня 2022 року. Про  результати відбору ми повідомимо 26 січня 2022 року.

Щоби отримати докладну інформацію про навчальний план, тренерську команду, історію та спільні досягнення Школи натисніть на це посилання.

Якщо у вас виникли питання, напишіть їх Наталії Зубар на електронну адресу pani@maidan.org.ua

*  *  *

Школа захисту від інфодемії проводить  Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” в рамках проекту “Групи самодопомоги для подолання інфодемії”, що відбувається за підтримки Європейського Союзу в співпраці з Black Sea Trust for Regional Cooperation. “Self-help groups against the infodemic” project is supported by the European Union through the Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” – це недержавна, неприбуткова громадська організація, що дбає про суспільну безпеку в Україні, яка досягається через суспільний діалог, покращення культури комунікацій і зниження рівня насилля в суспільстві. Школа захисту від інфодемії є розвитком Школи Інформаційної Безпеки, яка діє з 2014 року

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу. This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of Maidan Monitoring Information Center  and do not necessarily reflect the views of the European Union