Атака на Харків, день одинадцятий, 06.03.2022

Перемикач мов

Ніч почалася з літачків та обстрілів Салтівки та Олексіївки. Прилетіло аж до Ювілейного проспекту по Новосалтівському ринку, куди раніше не долітало. Через що єдиний на Салтівку пункт видачі гуманітарки було закрито через небезпеку обстрілів.


Сьогодні ранішня активність московитів з обстрілів Салтівки, Рогані, Олексіївки змінилася малою інтенсивністю вдень та ввечері. Вранці сильно обстріляли П’ятихатки – прилетіло в чергу біля одного з магазинів є поранені з відривом кінцівок, а також Харківський фізико-технічний інститут, де є ядерна установка “Джерело нейтронів” з 37-ма паливними ядерними елементами.

Проте сьогодні стало більше літати руснявих літачків у небі. Сьогодні прийшла мінлива хмарність (до того була суцільна низька хмарність) і ППО (ПЗРК) запрацювали на повну. За день, за повідомленнями голови ОДА, збили 2 літаки поблизу Харкова – вранці і ввечері. Коротше, сьогодні було славне полювання і цілком гарні результати.

Проте не все так добре: ці падли нарешті влучили у Харківську телевежу – кажуть перебитий один кабелів і після завершення загрози подальших авіанальотів будуть лагодити. Поки трансляція телебачення в регіоні не працює. Крім того, влучили в районі будівлі обласної прокуратури, ця будівля горить. Також прилетіло на вулицю Ярослава Мудрого – в будівлю почесного консульства Азербайджану в Харкові – і от о там підписували 10 днів тому хло та Алієв, коли хло так вітає “братушек”? На жаль, слід констатувати, що ясна погода – і точність авіаударів стала вищою. З другого боку, московити літають лише ланками по 2 літаки. По одному літаку не літають, бо це може закінчитися погано.

Вечір завершується під акомпанемент загрози повітряної тривоги, загрози авіанальотів і рідкі бахи артилерії.
Гуманітарна ситуація у місті важка, особливо на Салтівці, яка під обстрілами. Там мало продовольства та умов для життя, хоча комунальники та енергетики наскільки можуть ремонтують пошкоджені лінії. Проте в усіх інших районах міста, що не зазнають сильних обстрілів, поступово налагоджується життя – не таким дефіцитним стає хліб, хоча деякі товари першої необхідності (напр., туалетний папір), крупи, яйця – дефіцит. Загалом, все залежить від торговельної мережі. У великих суто харківських мережах супермаркетів асортимент ширший, у національних – менший. Приходиться бігати від супермаркету до супермаркету, щоби купити все, що потрібно.

З евакуацією з міста так само багато проблем, хоча з’являються ініціативи з вивезення людей до Полтави чи Дніпра. Інша річ, що на захід міста за повної відсутності громадського транспорту дістатися проблематично: єдина можливість – через волонтерів. За цей час виїхало за приблизними оцінками трохи менше половини населення міста. Поки потік не закінчується і важко сказати коли він скінчиться. Зрештою, багато людей вже лишатимуться у Харкові за будь-яких умов. Звісно, радує, що таке рішення для себе ухвалили багато моїх друзів і знайомих.

В області продовжують обстрілювати Ізюм – ще одне місто, яке не здалося московитам. І це друге місто області за масштабами руйнувань житлових будівель та інфраструктури. Там є проблеми зі світлом і зв’язком. Ізюм справді дивує стійкістю, а русня – своїй прямолінійністю. Також з градів накрили Балаклію – поранили 3 жінок.

Луганщина та Херсонщина чинять опір московитам і виходять на акції протесту, не боячись автоматних черг вгору. Це справжній ненасильницький спротив, який певною мірою деморалізує русню. Вони до цього не готові. Це не купка нациків, про яких їм розповідали, це народ!

Премію дарвіна сьогодні отримує чергові московитські генії, які вирішили заїхати в Харків через Лісопарк, типу їх ніхто не помітить. Ага, щаз! Помітили – та влаштували “теплий прийом”. Зрештою, українці поповнили свій парк військовими техніки новими машинками, зокрема ББМ “Тігр”. Вже не в новинку це. Відбуваються контрактаки на північ від міста (зокрема, в районі села Руська Лозова), наші військові та тероборона потихеньку перемелює атакувальні сили московитів.

А ще “за русь усрусь” в прямому сенсі реалізував рашистський корегувальник вогню, якого затримали сьогодні у Харкові. Член партії шмарія та агент московитів реально обісрався під час затримання. Які ж вони нєжинки, нуйопти!

Найбільш гарячою точкою зараз разом із Харковом та Черніговом (там також з обстрілами все жорстко) є західні околиці Києва, де коїться тотальний піздорєз і дах, особливо в районі Ірпеня, де йде винищення житла, інфраструктури та мирних мешканців. Стійкості та можливості виїхати з міста.

Московія поступово окуклюється і, схоже, все йде до чєбурашкі – сувєрєнного інторнєта та інших власних сервісів, що анало-говнет, які не підключені до міжнародних систем. Туди їй і дорога! Амінь!

Віримо та допомагаємо нашим ЗСУ, НГУ, теробороні, волонтерам, лікарям, комунальникам. рятувальникам. Наближаємо день нашої перемоги над московитами і час їх розплати за всі звірства проти мирного населення в Україні!

Сергій Петров

Фото з телеграм-каналу hueviykharkov

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії