Харків. День шостий атаки русні на місто. 01.03.2022

Ранок у Харкові почався з двох речей:
– із черг за продуктами (так, на Салтівці необхідно відстояти 2-3 години, щоби потрапити до лічених супермаркетів, які взагалі працюють. Тобто на кількадятків тисяч жителів, які тут лишилися припадає один супермаркет
– із ракетних ударів майдану Свободи. Сьогодні 8 років як орки штурмували через майдан Харківську ОДА і вішали на неї прапор московії. Оскільки вони так і не змогли взяти Харків, то вирішили просто його розбомбити нахєр. Почали саме з ОДА. Тепер замість вікон – пустота в багатьох сусідніх будівлях, є обвали перекриттів, в корпусах Каразінського університету також вибило вікна. Від ялинок біля ОДА не лишилося нічого. Просто дрібні гілки, розкидані по майдану. Постраждав намет “Все для перемоги”, сильно. Будемо відновлювати. Таке вже було тут – у Другу світову. Є багато загиблих та поранених, серед них тероборонівці та волонтери. Вічна пам’ять загиблим. Не пробачимо!!!

Також під час вранішньої артатаки пошкоджені житлові будинки, оперний театр, філармонію тощо. Є загиблі мешканці.

Сьогодні русня змінила тактику. Вони не припинили використовувати артилерію та гради, але стали прицільнішими – стало більше потраплянь у житлові будинки, зокрема, били по Північній Салтівці, Шишківці, Горизонту, Рогані, ХТЗ, Залютиному, Олексіївці, Новій Баварії.

Сьогодні пройшовся районом. Сходив на Бучми – тут прилітало сильно, в багатьох будинках понад яром немає шибок у сходових вікнах. Бачив розкурочений будинок, де частину фасаду вибило і всі сходові марші також. Людей мало на вулицях, але вже їм по барабану що гупає. Чув літак, який бомбив авіазавод, він, на жаль, полетів назад у Бєлгород.

Із стояння у черзі та загального настрою із людьми, що лишилис на Салтівці видно, що є наші, є вони (русаки, русня). Лояльності до них немає. Народ поступово звіріє через постійні обстріли та бомбардування. Ненависть зростає. Довіряють нашим офіційним даним. Бажають смерті хуйлу. Це Салтівка, район із відносною лояльністю до московії, до 24 лютого 2022 року.

Є проблеми із продуктами харчування: вхопиш те, що викинуть під час твого заходу до магазину і що встигнеш вхопити, бо того не так багато. Московити нас повернули у совок із багатогодинними чергами та буквально діставанням продуктів. У мікрорайонах, що близькі до обстрілів немає хліба, мало круп. Тут в основному лишилися пенсіонери, яким долати по 2-4 км в один бік, щоби зайняти чергу в супермаркет, де буде хліб (і не факт, що його дістанеш) – проблема. Люди в чергах просять давати хоча би по одній чи по пів хлібині в одні руки. Винуватять і міську, і обласну владу у тому, що настільки погано з хлібом.
Найгарячіше було на Горизонті з Роганню та на Новій Баварії.

На Новій Баварії бомбардували авіацією завод підйомно-транспортного устаткування, але влучили не стільки по заводу, скільки по Новобаварському проспекту, ближній хрущовці та 3-й міській лікарні, що поблизу. Лише в 5-типоверхівці загинуло щонайменше 8 людей. Літачок, що обстрілював Нову Баварію, збито. Ввечері Нову Баварію знову бомбардували авіацією. Про руйнування невідомо.
Багато обстрілів і руйнувань на Горизонті та Рогані. Ці райони просто рівняють із землею: артилерією, градами та авіацією.

Так, у результаті вечірніх авіанальотів було зруйновано супермаркети “Велмарт” та АТБ – єдині на районі, що працювали. Також під час авіанальоту зруйнована вежа ватафону. Якість зв’язку ватафону по всьому місту низька.

Я довго не міг збагнути чому їм так сподобалася Рогань, ну явно не через пивзавод Бо в/ч ППО в іншому місці (і малоймовірно, що вона досі вціліла), а тут шмаляють по міським кварталам. Так от – колись поблизу там був вищий авіаційний інститут, якого вже років із 25 немає. Його гуртожитки – частина міських кварталів міста, казарми поросли лісом (ну реально, великі такі дерева). Але на картах і в планах свинособак він, як я розумію, є!! Те саме із потраплянням у пологовий будинок – років 30 тому на тому місці була в/ч!!!
До речі, вчорашній авіаудар (за даними Повітряних Сил ЗСУ здійснено стратегічним бомбардувальником Ту-22М3) по складам з металобрухтом та всяким ширпотребом на території колишнього Харківського заводу тракторних [танкових] двигунів – також із цієї серії. Заводу там вже років 15 немає, а вони шмаляли по ньому. Нахіба??? Логіка???

У бісової русні тупо карти часів розпаду совка. Чому? Колись, на початку 2000-х, я збирав топокарти 2-кілометрівки всіх областей України. І по Харкову не було на карті Північної Салтівки, яку почали будувати в році 1987-1989. Від слова зовсім. І ще деяких районів, забудови 1990-х. Так само як “проектована” була бетонка від М03 до Дніпра, її частина до від М03 району Нової Водолаги.

Коротше, у мене є підозра, що у московиторотих карти актуальністю станом на 1988 рік (як ті, що я купував 20 років тому)!!! Саме цим і пояснюється логіка їх авіанальотів. Ці кретини навіть своїм хуяндексом не можуть скористатися (а в Україні він заблокований, гггг). Коли ворог настільки ідіот – він лише збільшує кількість власних військових злочинів. Це нас і рятує, ну їй-Богу.

Ввечері ще були літачки. Але кількість входів не рівнялося кількості виходів. Кажуть, що 3 з 6 літачків збито: 2-х взяли в полон (вже є їх дані в мережі, 1 – застрелився).
Ще одне спостереження: ці йолопи літають на Харків трасою цивільної авіації. Тому шо, блять, траса на Москву іде якраз над Салтівкою та П’ятихатками!! Я розумію, що так коротше, але курво, це палєвно. І ще раз – наш ворог їбанат навіть у таких деталях!

Але є і гарні новини: герої дня – жителі Куп’янська, які відтіснили з центрального майдану русню і підняла над містом прапор України. При цьому деякі автівки українська молодь натовпом проганяла. Без зброї, лише фізична сила.

Важкий і складний день. В першу чергу морально. Багато загиблих і поранених. Винищення та геноцид міста. Але Харків тримається, настрій оптимістичний, ворогу нас не взяти, хіба що зрівняти місто із землею!
Дякуємо ЗСУ, НГУ, теробороні, волонтерам і медикам! Віримо і допомагаємо їм. Підтримуємо один одного. Маємо бойовий дух, не панікуємо та не падаємо духом. Все буде Україна!
P.S. Знову у небі рашистські літаки. Помоліться за нас всіх у Харкові.
UPD1. От зараз бомбили танкове училище і навчалку ППО. Тобто воєнні об’єкти. Значить Рогань нафіга стирають? Так, хрінові карти. По Салтівці, схоже, взагалі не зрозуміло, але тут прильотів від авіації лише кілька.

Друзі кажуть, що один з перших будинків у Києві, куди влучили, – територія колишньої в/ч.

Сергій Петров
Фото автора
#RusWarcrimesInUA

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії