Харків. Хроніки атаки на місто, день 27-й (22.03.2022)

Сьогодні день загалом був тихішим за попередній, хоча це не в усіх районах відчувалося. Проте прильотів все-таки було не так багато.
Після обстрілів ввечері московити затихли до ранку і вже обстріли поновилися десь о 6-7-й годині ранку. Раніше вони починали о 4-5, а зараз, схоже, боєкомплект зменшився. Ранок і перша половина дня були достатньо активними, хоча і меншою мірою, ніж в попередні 2 дні. Після обіду трохи стихло, а от ввечері обстріли були не надто інтенсивними. Як і раніше найбільш обстрілюваними районами була Північна Салтівка (там багато прилітало ввечері і трохи вночі) та ближні до неї мікрорайони номерної мікрорайонної Салтівки, Велика Данилівка, Обрій (Горизонт), Рогань та ХТЗ, Дергачі.

Центр Харкова, наші дні. Фото: Наталія Зубар
Центр Харкова, наші дні. Фото: Наталія Зубар

Від обстрілів руйнуються будинки, в яких ще й починаються пожежі, інколи великі, руйнуються супермаркети. Взагалі питання купити харчі в обстрілюваних районах стає квестом і проблемою. Фактично, людей витискають з околиць, проте багато все одно мужньо лишається жити під обстрілами.
Радує, що спроби рашистів пройти до Харкова зупиняються ще на дальніх підступах до міста. Вони втрачають техніку, людей, але переходять на неприцільні обстріли здалеку по місту.
Під обстрілами рятувальники забрали з Північної Салтівки все, що лишилося від в’язня нацистських концтаборів Бориса Романченка – у квартирі була пожежа і тіло обгоріло настільки, що буквально збирали кістки… Це просто нереальна жорстокість московитів, гірше за нацистів. Це не вкладається в жодне розуміння та будь-які рамки!!!
Найголовніші події все ж розгорталися сьогодні в області. По-перше, московити накрили ракетами Лозову – вдарили по мирному кварталу приватного сектору. За інформацією Лозівської міськради, загинула 1 людина, а ще 10 отримали поранення, з 2 людей – важкі. Бити по житловим кварталами як військовим об’єктам – фірмовий почерк рашистів.
По-друге, тривають бої в Ізюмі. Там спроби взяти місто завершилися черговими втратами для свинособак. Так, 254 мотострілецький полк 144 мотострілецької дивізії зазнав великих втрат, зокрема, вбито командиру полка. Норм так їбашать наші нацани! Полк виведений на “відновлення боєздатності” до московії
На окупованих територіях Харківщини московити ставлять своїх гауляйтерів, хоча не завжди серед місцевого населення. Так, у Вовчанську вони не знайшли нікого іншого крім бандита, який навіть певний час був в розшуку, – Дмитра Чигринова. Взагалі сьогодні окупанти роздавали в місті гуманітарку і під це дійство ввімкнули гімна московії та підняли в центрі московитський прапор. Також прапори висять на міськраді. будівлі поліції, а стелу на в’їзді вони намагалися виправити на рашистський манір “Волчанськ”, щоправда місцеві повернули повернули як все було. А у Козачій Лопані оголосили керівником адміністрації Віталія Ганчева, який до 2014 року був заступником начальника Дергачівського райвідділу міліції, а у 2014 року звалив у Луганськ. Щоправда, на пропагандистському відео поруч Ганчевим засвітилася староста Козачолопанського округу Дергачівської міської громади Людмила Вакуленко.
Також на окупованих територіях рашисти вчиняють звірства щодо мирних людей – з танка розстріли автівку із сім’єю, яка махала білим прапором. Загинули батьки та 9-річка дівчинка, а 17-річний хлопець отримав поранення. Загалом, вбито вже 117 дітей і щодня ця цифра збільшується. Проте невідомі дані з Маріуполя, околиць та Ізюма… Московити приїхали нас вбивати. Всіх, без розбору. Це вже доконаний факт.
Також сьогодні зранку збили ракету в районі Нової Водолаги, яка, ймовірно, летіла на Харків. Гарне ППО – це те, що треба для Харкова!!
Точаться бої поблизу Рубіжного та Сєвєродонецька, яка під постійними обстрілами рашистів. У Сєвєродонецьку вони поцілили у чергу до магазину. На жаль, є загиблі та поранені.
Служба Божа працює і сьогодні за співпрацю з рашистами затримали, за інформацією ЗМІ, Дмитра Тихоненкова, адвоката лідерів Антимайдану, підривників мирної ходи біля Палацу Спорту у 2015 році та всякої іншої нечисті. А ще він є депутатом Харківської райради від опездеже. Ну тепер нехай піде за державну зраду. Головне, щоби його не відпустили.
А от член політради “слуги народа”, куратор Харківщини екс-податківець Вадим Слюсарєв 18 лютого виїхав до рашки з метою “постійного проживання” і з того часу там. Цікаво, чи з’явиться на Харківщині як черговий гауляйтер???
А от на посольством рашистів у Варшаві чорний дим – палять документи та готуються до евакуації за першою вказівкою. У Києві вони також палили документи за тиждень до нападу. Схоже, хло вирішив лякати Польщу нападом за її підтримку України та пропозицію направити миротворців. Цікаво, це понти чи він реально готовий воювати на кілька фронтів одночасно??
Херсонці сьогодні знову виходили на акцію протести, їх спробували розігнати московити сльозоточивим, але вони після того, як він розсіявся знову зібралися і проводили акцію. Мужні люди, якими пишається і захоплюється Україна!
Приємно, що кафедра математики Массачусетського технологічного інституту відкриває програму для українських школярів пам’яті харківської математикині, викладачки та волонтерки Юлії Здановської. Дякуємо за ініціативу і гідне вшанування пам’яті!
Ну а премію дарвіна сьогодні отримує невідомий рашист із Сєвастополя, який зафіксував на відео як з бойового корабля пускають ракети по Україні. Гарне відео для Гааги, нічого не скажеш
Дякуємо нашим військовим за відсіч московитам, допомагаймо їм, волонтерам, медикам, рятувальникам, комунальникам. Підтримуймо один одного, бо в багатьом справді важко психологічно. І знаємо, що все неодмінно буде Україна!

Сергій Петров

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії