Меседж для німців і Німеччини.

Перемикач мов

Це питання я довго обдумував, шліфував, тестував, в тому числі на природних німцях і німцях культурних. “Довго” – це ще до гарячої війни.

Зараз ми маємо момент, коли слова “говорячої голови” нашої держави мають великий новинний, інформаційний вплив. Ця ситуація безцінна, але триватиме не так довго як би нам того хотілося.

Відтак я хочу поєднати деякі корисні меседжи із тим, щоб вони влучили в цільову аудиторію – устами Зеленського безпосередньо до німців, через їхні мас-медіа, до простого німця.

Тези наступні.

1) Україна дуже вдячна Німеччині за ту несподівану і приголомшливу допомогу, яку тодішній Кайзер надав тодішній УНР, а потім УД. В 1918.

2) Про те, як гідно себе поводило традиційне німецьке військо, говорить наступний факт. За наближення німців 20 років по тому, в 1939-41, українське населення – а серед них були й євреї – не вірило совітам що це йдуть “нехороші” німці, тому що іще добре пам’ятали “хороших” німців.

3) Цей приклад найкраще показує, що таке репутація. Нацистський режим окупації зруйнував імідж німців, як друга України. Але було що руйнувати.

4) Було що руйнувати = є що відновлювати. Українці прийняли основний удар радяно-нацитської війни на себе. У них є підстави досі пам’ятати останнє явлення німців, так. Це про репутацію. Але тепер в німців з’явився уникальний шанс тую репутацію поновити, виправити, покращати.

5) Ви можете нам допомогти (список). І тоді Україна буде першою, але першою в довгому списку, хто відновить репутацію і честь німців. Спочатку у власних очах, потім в очах сусідів.

6) Встидатись за гріхі дідів – це болісно. Але час подумати, що думатимуть вже ваші онуки про вас самих. Що вони згадають? Якщо ви станете надійним і взірцевим помічником України, якщо на вас перепаде частка тої звитяги, слави, якою вже тепер покривають себе українське військо і народ, то ви опинитесь “на вірному боці історії”, і ваша репутація буде навіки відновлена.
я навів логічні ланцюжки, а справа райтерів та стилістів – підігнати це під легкі і зручні фрази.

Прошу, користуйтеся.

Алі Татар-заде