Наратив великодушності

Перемикач мов

В усіх західних країнах, включаючи США, панує наратив великодушності: усі російські загарбники «не винуваті, їх змусили». А ті 75%, які підтримують вбивство і розбій — обдурені. Решта, хто не підтримує — залякані. І ніхто нікому “нічєво нє должен”.

Це найгірше і найпідліше, що можна придумати про росіян, бо уся ця потолоч просто історично насолоджується власною безкарністю. Вони навіть визнають власні злочини, а каяття їм не знайоме.

Росія узурпувала права СРСР в ООН і її неможливо звідти виключити. Неможливо застосувати офіційний примус за нормами міжнародного права.
СРСР не до кінця програв холодну війну, бо не заплатив репарацій. Homo soveticus не покаялися за Голодомор і сталінізм. Тому і був реставрований сталінізм, агресія і коїться спроба нового геноциду українців.

Кожен росіянин винуватий в різному ступені, але відповідати вони мають усі разом. Покарання має бути диференційованим, але невідворотним. Лише дерусифікація всього світу забезпечить захист від війни і тероризму, а каяття має бути дієвим і тотальним.

Леонід Маслов